3 tipp a boldogabb munkahelyért

3 tipp a boldogabb munkahelyért


A közvélemény-kutatások alapján többségünk 11 évet tölt el munkahelyén élete során. Azoknak, akik utálják a munkájukat, meglehetősen frusztráló lehet ez a felismerés. Nem kell igazgatónak lenni, sem vezetőnek, hogy kellemesebbé varázsold munkahelyed környezetét.

Kezdd el saját magaddal, esetleg saját csapatodon belül, majd próbálj meg változtatni szélesebb körben.

“Egy kis mozgás senkinek sem árt”

Az irodai munka szuper dolog. Annak ellenére, hogy kinn olvad az aszfalt, vagy hóvihar tombol, te mindig a számítógép mögött ülsz, iszod a kávédat vagy teádat, zenét hallgatsz, írsz valamit, kollégáddal csetelsz, vagy éppen egy céges skype hívás résztvevője vagy.

Mégis, az ember most többet kínozza testét, mint bármikor a múltban. Leginkább a hátunk sínyli meg ezt az életformát. Mi ügyfélszolgálati tornának hívjuk, de igazából annyit jelent, hogy fejtetőtől derékig elvégzünk 3-4 óránként egy pár perces gyakorlatot. Kezdjük is egy fejmasszázzsal:

Tetőtől talpig

Tetőtől talpig

Hozz létre céges könyvtárat

Ha olyan munkahelyed van, ahol támogatják az önképzést, hatalmas szerencséd van. Ebben a szerencsében nekünk is részünk van, így minden hónapban 2 munkatársunk – a cég számlájára – rendelhet tetszés szerint kiválasztott könyvet, folyóiratot. A mienk most így néz ki (regénytől, szakkönyvig minden megtalálható), Wiki meg is mutatja:

Céges könyvtár

Csökkentsd a meetingek számát

Azt mondják, a túl sok meeting árt. Túl sok produktív időt vesz igénybe, így azok számát érdemes akár drasztikusan is csökkenteni. Mi a gyűlések többségét megszüntettük, és csak a legnagyobb projektek idején találkozunk rendszeresen, vagy egyedi igény esetén szükség szerint. Néhányunk kizárólag heti egy napot szán találkozókra, hogy a hét többi napján jobban tudjon koncentrálni a munkájára.

Csak kevés rosszabb dolog létezik, mint úgy indulni el az irodába, hogy tele vagyunk stresszel és szorongással. Szerencsére sok egyszerű megoldás jöhet számításba (a felmondást leszámítva), amellyel a 4 fal között eltöltött 8 órát kellemesebbé tehetjük. Elárultuk, mi mit teszünk annak érdekében, hogy jobban érezzük magunkat az irodában.

Na de mi a helyzet veletek? Van pár jó tanácsod, hogyan legyünk boldogabbak munkahelyünkön?

UI: néhány könyvünk a sok közül, a teljesség teljes igénye nélkül

könyvek

+ There are no comments

Add yours