Tudtad, hogy ingyen is reklámozhatod a honlapodat?


  • Share on Google+

Most megmutatjuk mi az a legegyszerűbb eszköz, amivel az ügyfeleid mindig visszatalálnak majd hozzád, és amivel a bizalmukat is erősíteni tudod!

Ugye neked sem mindegy, hogy milyen elérhetőség szerepel a névjegykártyádon, a honlapodon, a szórólapodon, a plakátodon?

Akkor nézzünk kicsit rá a céges emailcímeidre is, hiszen manapság sokkal hamarabb kerülnek veled kapcsolatba az ügyfeleid, vásárlóid ezeken az elérhetőségeken keresztül, minthogy az irodád, üzleted felé vennék az irányt.

Az emailcímeid megkerülhetetlenek, ha a vevőid, partnereid, ügyfeleid bizalmát erősíteni szeretnéd. Mégis rengeteg – nem csak kezdő – vállalkozás hagyja figyelmen kívül ezt a tényt, és használ még mindig ingyenes emailszolgáltatást (Gmail, sőt nem ritkán Citromail vagy Freemail), vagy az internetszolgáltatója által kínált címeket (T-online, Invitel, UPC).

Te mire gondolsz, amikor ilyen elérhetőségekkel találkozol egy névjegykártyán? Nem túl bizalomgerjesztő, ugye? Te se adj meg ilyen címet soha! Miért?

Elsősorban azért mert egy cegem@gmail.com cím sokkal kevésbé hangzik komolyan, mint például az info@cegem.hu cím. Ne te legyél a komolytalan cím mögött! Hagyd meg ezt a hibát a konkurenciának.

De ha ez nem elég indok, van még néhány buktatója ennek az egyszerűbbnek és olcsóbbnak tűnő megoldásnak. Sorolom tovább!

  1. Az internetszolgáltatódnál fenntartott címekkel ahelyett, hogy saját neved ismertségét növelnéd, egy másik céget reklámozol ingyen minden egyes üzeneteddel.
  2. Ha lecseréled az internetelőfizetésed vagy a szolgáltatód változtat nevet, ügyfeleidet is az új címedre kell átszoktatnod. A teljesen egyedi címeidet bárhová magaddal viheted, ha valaha szolgáltatót váltasz, hiszen a domain a tiéd!
  3. Az ingyenes emailszolgáltatók lassabbak, kevésbé stabilak, ami miatt veszélybe kerülhet a céged kommunikációja, hiszen könnyebben elveszhetnek a leveleid. Ugye, nem szívesen szalasztanál el emiatt egy fontos megrendelést?
  4. És még egy kérdés. Szerinted valóban ingyen adják ezeket a levelezési lehetőségeket? Naná, hogy nem! Mert te cserébe megengeded, hogy reklámot “csempésszenek” a céges leveleidbe. Természetesen nem a tiédet. Nekik ez az üzlet abban, hogy téged fizetség nélkül szolgálnak ki.

Azt már tudod, miért ne használj ingyenes levelezést, de mondok még néhány példát, miért érdemes még a saját egyedi címeket beállítani!

Hirdesd magad az emailcímeddel!

Ha a saját domainneved alatt levelezel, a vállalkozásod honlapjának csinálsz reklámot. Amikor megadod az email címed, mindenki tudni fogja a weblapod elérhetőségét is!

Egy-egy kampányodhoz, termékedhez készíthetsz külön emailcímet, így a terméked nevét is rögzítheted ezzel az érdeklődőkben.

Alakítsd a céged arculatát az emailcímeiddel!

Céged munkatársai végre egységes arculattal levelezhetnek! Mindenkinek lehet saját munkahelyi címe. Így a címzettek is rögtön láthatják, hogy Kiss József levele a te cégedtől érkezett.

Ha nem csak egy céges emailfiókot használtok, hiszen lehetnek egyedi címeitek, ezentúl kevesebb levelet kell a főpostafiók kezelőjének válogatni, továbbítani, és senkinek sem kell a magán címét használni hivatalos ügyekhez.
Nagyon egyszerűen állíthatsz be saját címet a kollégáknak, vagy a működési területeknek (pl. ugyfelszolgalat@, munkaugy@, raktar@).

A címek létrehozásához itt találsz képekkel ellátott segítséget: https://webonic.hu/blog/e-mail-cim-letrehozasa-cpanelben-kepekkel

Ha egy emailcím előtagját a feladó véletlenül elgépelte, vagy olyan előtagot adott meg, ami nem létezik (pl. info@ – de nektek ilyen cím nincs beállítva), akkor is megérkezik az üzenete a főpostafiókba. Innen továbbíthatják a kollégák a valódi címzetthez. Ha például a Gmail-es címed írja hibásan a levél küldője, esélytelen, hogy eljusson hozzátok az email.

Tedd hatékonyabbá az emailes kommunikációt cégen belül is!

A munkatársak, munkacsoportok egységes emailcímei megkönnyítik a cégen belüli levelezést is. Ha logikusan hozzátok létre az elérhetőségeket, csak a domaineket kell megjegyezni – azt pedig minden munkatárs tudja. A logika lehet például, hogy mindenki teljes nevet használ vagy csak keresztnevet, és hogy a munkacsoportok címe a nevükkel egyezik meg. Így minden munkatárs fejből fogja tudni, mit hová kell küldeni!

Ha egy régi kollégátok munkahelyet vált, az általa kezelt fontos függő ügyekkel kapcsolatos levelezéshez anélkül hozzáférhettek, hogy a magán leveleibe kellene belenyúlnotok.

Irányítsd át a leveleid a kedvenc levélkezelődre!

Ha már van bejáratott emailcímed és levelezőalkalmazásod (például Outlook, Thunderbird vagy akár a Gmail), akkor pár kattintással beállíthatsz egy átirányítást, és az új címre befutó leveleid besorakoznak majd a régiek mellé. Sőt emailjeidet a telefonodra is letöltheted!

Hozd létre még ma!

Itt a Gyümölcstárhelynél az emailszolgáltatás minden tárhelycsomaghoz jár, és akár a mindennap használt böngésződből is elérheted a leveleidet, a világ bármelyik pontjáról.
Vagyis tényleg csak néhány kattintás választ el attól, hogy saját bejáratú egyedi emailcíme legyen a vállalkozásodnak!
Itt belépve tudod létrehozni a címeket: http://start.webonic.hu (Ha nem emlékszel a jelszóra, kérlek vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, és segítünk.)

Oké, meggyőztünk, te is komoly és egyedi emailcímeket szeretnél mostantól használni a vállalkozásodban. De félsz, mi lesz az eddigi leveleiddel, és azokkal, amiket a mostani címedre küldenek még néhányan? Ez egy egyszerűen megoldható probléma. A korábbi fiókodból is át lehet irányítani a leveleket az új elérhetőségeidre, így nem vesznek el addig sem, míg ki nem kopik az emlékezetből a régi címlista.
Ha pedig küldesz egy tájékoztató levelet a címváltozásról ügyfeleidnek, azt is elmesélheted nekik, hogy a cégetek most egy fontos lépést tesz előre, hiszen mostantól még komolyabban gondoljátok, amit csináltok, és szeretnétek, ha ezt az elérhetőségeitek is tükröznék!

Gyerünk a tárhelyedre, állítsd be most a céges emailcímeket! Ha bárhol elakadnál, keress minket bátran bármelyik elérhetőségünkön!

Jó egészséget kívánunk az új e-mail címedhez 🙂

Pestovics Ágnes
Gyümölcstárhely