Ne válj kásás dinnyévé! Maradj friss szezonon kívül is!


 • Share on Google+

Találós kérdés. Mire gondoltunk?

Kicsi gyerekkorunkban igazán lelkesen műveljük. Kamaszként a pokolba kívánjuk. Felnőttként szívesen szakítanánk rá időt, ha tudnánk. Vállalkozóként pedig nem kerülhetjük el, ha sikeresek akarunk lenni. Ha semmi mást nem is jegyeztünk meg a szovjet diktátorról, ennek a fogalomnak a szállóigeszerű ismételgetésére biztosan emlékszünk vele kapcsolatban.

Biztos kitaláltad. A tanulásról van szó. Nem lehetünk meg nélküle! Az erősen lerövidült “Tanulni, tanulni, tanulni” (majdnem) eredetileg így szól Lenin előadásában:

Vállalkozásunk* “megújítása érdekében a következő feladatot kell mindenáron magunk elé tűznünk: először – tanulni, másodszor – tanulni, és harmadszor – tanulni, és aztán ügyelni arra, hogy tudásunk ne maradjon holt betű, vagy divatos frázis (ami nálunk minek is tagadnánk, bizony igen gyakran megesik) hogy a tudás valóban a vérünkbe menjen át, hogy teljes mértékben és igazán mindennapi életünk alkotórészévé váljon.”

* Jó, Lenin nem a vállalkozásról mondta ezt, hanem az államapparátusról. 🙂
(eredeti kép:: connect-community.org)

(eredeti kép:: connect-community.org)

A Gyümölcstárhelynél az egyik célunk, hogy segítsünk neked tanulni. Hogy ne maradj le a fontos információkról. Legyél friss szellemű, naprakész, tájékozott. Ne ijedj meg az új kihívásoktól. Reméljük, egyet értesz velünk abban, hogy egy vállalkozónál ezek nélkülözhetetlen tulajdonságok.

Készítettünk egy válogatást az elmúlt évek legvelősebb gyümölcstárhelyes bejegyzéseiből, hogy most, amikor úgyis uborka- akarom mondani dinnyeszezon van, készülhess a jövőre. Nyaralás közben, kánikulában, ha épp nem keres egyetlen ügyfél sem, mert mindenki világgá ment. Használd ki ezt a holtidőt! Tanulj új dolgokat, képezd magad!

Hogyan védheted meg a honlapod? Ha még nem készült el a weblap, hogyan teheted meg az első kapavágást? Mi volt a világ első spam üzenetében? Hogyan zöldítheted a honlapodat? Máris mutatjuk a válogatást. Dőlj hátra, válogass kedved és érdeklődésed szerint, és töltekezz a tudással!

Amit minden sikerre éhes weboldaltulajdonosoknak tudnia kell

 1. A hatékony online jelenléthez hatékony honlapra van szükség. Hogy ellenőrizni tudd, weboldalad megfelelően működik-e, szaladj végig ezen a 9 kérdésen. De vigyázz! Őszinte válaszokra van szükség!
 2. Honnan tudod, hogy mennyire működik jól a weboldalad, ha nem méred az eredményeit? A legkézenfekvőbb eszköz a szemed előtt hever. Csak el kell kezdened használni a látogatói statisztikát. Ide gyűjtöttünk róla össze a hasznos infókat.
 3. Ugye, szereted biztonságban tudni a dolgaidat? Az online világban erről megfelelő jelszavakkal gondoskodhatsz. Hogyan használd és tárold a jelszavakat? Ez a cikk erről szól.
 4. Ha dolgoztál már kimerítően sokat a weboldalad szövegével, megjelenésével, törted a fejed egy szemtelenül jó reklámszövegen, biztos, hogy nem rajongsz érte, ha kiderül, hogy valaki lenyúlja őket. Itt egy cikk arról, hogyan védekezhetsz a másolók ellen, mit tehetsz, ha másolnak.
 5. Tudsz róla, hogy a gyümölcstárhelyes tárhelycsomagodban saját e-mail címeket is használhatsz? Beállíthatsz akár több fiókot is, amin aztán intézheted a céges ügyeket, vagy kommunikálhattok a munkatársakkal munkaügyben. Itt vannak a további előnyök, olvasd el, miért érdemes most saját e-mail címre váltanod!
(forrás: one17design.blogspot.com)

(forrás: one17design.blogspot.com)

Tech cuccok, hogy gondtalanabb legyen a tárhelyed kezelése

 1. Az egyik leggyakoribb kérdés az ügyfeleink részéről a következő: Hogyan tudok fájlokat feltölteni a tárhelyemre? Ha épp készül a weboldalad, felújítjátok vagy egyszerűen csak rendszeresen frissítitek, akkor jól fog jönni ez a képekkel ellátott leírás az FTP-n keresztüli fájlfeltöltésről, ami az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módja, hogy a tárhelyedre kerüljenek a fájlok a gépedről.
 2. Gyorsan kell egy egyszerű oldal a weblapodra? De épp nincs, aki megcsinálja? Szerencsére erre is van receptünk. Nem baj, ha kezdő vagy. Egy kezdőlap összeállításához csak alap programokra, és alap felhasználói tudásra lesz szükséged, ha ezt a cikket hívod segítségül.
 3. Képzeld el, hogy már éppen rászánod magad, hogy végre átáll a vállalkozásotok saját domaines levelezés használatára. De még létre kell hozni az e-mail fiókokat, és nem tudod, hogy is kezdj hozzá. No, akkor ez az áttekinthető leírás az e-mail címek létrehozásáról épp neked való! Kövesd végig, és már levelezhetsz is!
 4. Oké, kész vannak a vadiúj, szuper e-mail fiókok. Sőt, már érkeznek is a spamek. Mit tehetsz? Hogy állítsd be a spamszűrőt? Ide kattints a segítségért.
 5. Szeretnéd, ha a honlaplátogatóid tovább adnák a weboldalad hírét? Erre a legjobb mód a Facebook tetszik gombja, amit te is könnyen beállíthatsz a honlapodon ezzel a leírással.

Tanulj könyvekből

+ 1. Ha pedig még több tudásra szomjazol akár a honlapodtól kicsit távolabbi témákban is, akkor ezt a könyvajánló gyűjteményünket kukkantsd meg! Biztos, hogy találsz benne kedvedre való üzleti vagy önfejlesztő könyvet. Mi se győzzük őket olvasni. 🙂

Van valami, amiről szívesen olvasnál tőlünk? Régóta foglalkoztat a weboldaladdal, tárhelyeddel kapcsolatban valamilyen kérdés, amiben még senki nem segített? Oszd meg velünk, és utána járunk!