Biztonságban vannak a gyümölcstárhelyesek otthoni adatai?


  • Share on Google+

Te mennyit költesz az otthon vagy a munkahelyeden tárolt adataid biztonságára?
Neked mennyit ér egy-egy váratlanul felszívódó elektronikus dokumentum?
Lehet, hogy többet, mint gondolnád.

A különböző fontos adatok váratlan megsemmisülése egyre többe kerül világszerte. 2012-ben egy-egy elvesztett adat átlagosan 136 $, azaz kb. 30.000 Ft veszteséget okozott a vállalatoknak.

Téged is letaglóz ez az adat? Akkor menjünk még egy kicsit mélyebbre.

Mennyire vannak biztonságban a gyümölcstárhelyesek otthoni adatai?

Néhány napja záródott le a Gyümölcstárhelynél az idei Nagy Ügyfélkérdőív. Ebben az átfogó kérdőívben nem csak a honlapokról és a tárhelyhasználatról kérdeztük meg az ügyfeleinket. Arról is érdeklődtünk, mennyire érzik biztonságban a tárhelyen kívüli adataikat. Több száz választ kaptunk vissza, amiből kiderült, mennyire és minek az elvesztésétől félnek az ügyfeleink.

A válaszadók 95%-nak van valamilyen féltve őrzött adat a számítógépén.
Legnagyobb részben családi (75%) és munkahelyi (80%) dokumentumokat őriznek, de akadnak jócskán hivatalos iratok is, amikre akár még egy évtized múlva is szükség lehet.

Ezek a fájlok tényleg pótolhatatlanok, és felbecsülhetetlen veszteség, ha megsemmisülnek. Nem kívánjuk senkinek, hogy egy életre szóló családi esemény összes fotóját, videóját elveszítse. Esküvő, gyerekek, ballagás…
Vagy, hogy egy bírósági eljárás kapcsán kerüljön nehéz helyzetbe, mert idő közben köddé vált egy-egy fontos dokumentum.

Mit éreznének az ügyfeleink, ha elvesznének az adataik?

Reméljük, még nem kerültél ilyen helyzetbe. A kérdőív eredményei alapján ugyanis úgy tűnik, többnyire kellemetlen egy-egy ilyen esemény. Bár biztató, hogy a válaszadóknak több, mint egyharmada (37%) mondta, hogy nem okozna számára problémát ez, hiszen vannak biztonsági mentései. A többség számára mégis inkább kellemetlenséggel járna, vagy egyenesen tragédiának éreznék. Szerintem egyikünk sem lenne szívesen az ő helyükben.

Mindezek mellett vajon hányan tudják biztonságban az adataikat?

Az eredmények alapján úgy tűnik, sokan rendelkeznek valamilyen számukra megnyugtató megoldással. A válaszadók 61%-a nyugodtan alszik, mert van valamilyen biztonsági mentése. Ez remek hír. Bízunk benne, hogy megfelelő helyen vannak az adataik.

A megkérdezettek közel egyötöde azonban eddig nem gondolt arra, hogy a nélkülözhetetlen fájljait hogyan tudja biztonságosan tárolni. 20% pedig ugyan keresett már megoldást, de még nem talált megfelelőt. Ez azt jelenti, hogy még igen sokan vannak, akiknek nincs biztonságban minden fontos dokumentuma.

Te vajon melyik csoportba tartozol? Neked okozhat kellemetlen meglepetést egy-egy dokumentum eltűnése?
Bízunk benne, hogy nem. De ha mégis szükséged van segítségre, ha nem érzed elégségesnek, hogy lemezen vagy egy másik típusú sérülékeny adathordozón tárold a fontos adataidat, megpróbálunk segíteni. Mi, tárhelyszolgáltatóként pontosan tudjuk, mennyire fontos az adatbiztonság. És hiszünk benne, hogy mindenkinek érdemes körültekintően kezelni a hétköznapokban használt értékes dokumentumait. Ha egyetértesz velünk, akkor hamarosan jó hírrel szolgálhatunk. Nemsokára jövünk a részletekkel!

Ha szeretnél az elsők között értesülni a fejleményekről, jelentkezz és lehet még egy meglepetéssel is tudunk szolgálni:

  • Tamás
    Válasz
    Szerző
    Tamás

    Nagyon megbántam, hogy a gyumolcstarhely helyett a xhu-t választottam. Valószínűleg az adatok biztonságban vannak, de lehet ezért is plusz pénzt kérnek :). Mert úgy indult, hogy mennyire olcsók, aztán meg jön a fizess ezért is meg azért is, és már rögtön nem is olcsó, sőt.