Nyílt nap 2# – 11+1 kérdés Katának


  • Share on Google+
nyiltnap_kata

Kata minden kérdésre őszintén válaszol

1. Zsákai Gerda Gabriella:
Szia Kata! Említettétek hogy előnyt jelent a php, és bash scriptek ismerete, de ha valaki nem ért hozzá, akkor is van esélye az állásra? Ill. van-e betanulási idő, és kis segítség a betanuláshoz? Várom válaszod!

Kata:
Kedves Gerda, köszönöm érdeklődésed. Természetesen előnyt jelent, ha a kiírásban szereplő ismeretekben jártas a jelentkező, azonban elsősorban azt figyeljük meg egy felvételi alkalmával, hogy az új kollégával mennyire fogunk tudni közösen, eredményesen és hosszú távon együtt dolgozni, illetve ő mennyire fogja jól érezni magát a felkínált munkakörben. Betanítási idő természetesen van, mindenben segítjük a leendő munkatársunkat abban, hogy rövid időn belül magabiztosan lehessen ügyfeleink segítségére.

2. Czverkum Georgina:
Szia Kata! Érdeklődni szeretnék, hogy mennyi feltétel az informatika ismerete? Én személy szerint napi szinten használom a számítógépet, internetet. Több szerkesztő programot ismerek.
Az életkor, családi állapot mennyire befolyásoló tényező? (Csak azért kérdezem mert több helyről utasítottak már el hogy 30 év feletti, gyermektelen vagyok). Válaszod előre is köszi

Kata:
Kedves Georgina, a munkavégzés miatt nagyon hasznos, ha a számítógépet magabiztosan kezeled, érdeklődsz az informatikai ismeretek, esetleg a szerverek működése, ill. némi programnyelv iránt. Ha ez az első napon még nem megy a script írás, abból nincs semmi gond. Csak az a fontos, hogy ne ijedj meg attól, hogy esetleg ez is a munkád része lesz. Ahogy a Gerdának írt válaszomban is írtam, olyan embert keresünk, akivel hosszútávon, eredményesen tudunk együtt dolgozni. Amit tudni kell, azt meg fogjuk tanítani. Ezt nem befolyásolja az életkor, a nem vagy a családi állapot.

3. Nagy József:
Kedves Kata! “Előnyt jelent ha: láttál már php, bash scripteket belülről”
Csak php guruknak van esélye az állásra? (értem itt ez alatt azt hogy aki az informatikában dolgozik, és szeretne komolyabban is foglalkozni a szakmával, de nem ebben az irányban indult el, azonban könnyen tanul illetve alkalmazkodik annak esélye sincs?)

Kata:
Kedves József, ahogy korábbi válaszaimban is írtam, ugyanannyi esélye van a PHP guruknak, és annak is, aki az informatikában dolgozik, és szeretne komolyabban is foglalkozni a szakmával. Mi elsősorban kollégát keresünk, aki a csapatunk tagja lesz minden tekintetben.

4. Nagy József:
Kollégákkal milyen a kapcsolat? Mert számomra ez fontos, családias segítőkész kollégákkal találom magam szembe esetleg bizalommal is fordulhatok feléjük és nem csak munkával kapcsolatban?

Kata:
Magam nevében nyilatkozva elmondhatom, hogy kollégáimmal nagyon jó a kapcsolatom, nagyon segítőkészek, és ha szükség van rá, természetesen fordulhatok hozzájuk munkán kívüli ügyekben is bizalommal. Ezt igyekszem én is viszonozni jelenlegi, volt és jövőbeni kollégáimmal szemben is.

5. Nagy József:
A munkahely milyen stílusú? Mindenki saját iroda vagy esetleg közös helységek?

Kata:
Az irodában van egy kisebb és egy nagyobb helyiség, az ügyfélszolgálat egy nagyobb szobában van közösen, de a kisebb szobában, ami ide nyílik, mindig nyitva az ajtó.

6. Nagy József:
Ha esetleg felvételt nyer valaki a későbbiekben van lehetőség feljebb jutni?

Kata:
A feljebb jutás mindenképpen a kollégák képességétől, készségétől függ. Azonban mivel kis cégről van szó, ez nem összehasonlítható egy nagy multis ranglétrával.

7. Nagy József:
Tanulási lehetőséget támogatja a cég?

Kata:
A tanulás természetesen támogatva van. Például van egy belső könyvtárunk, ahova évente mindenki 2 újabb könyvet választhat, és annyit kölcsönözhet belőle, amennyit el bír olvasni.  És ha kedvet kapnál iskolába járni, de az nem akadályoz a napi munkavégzésben, akkor arról sem fogunk lebeszélni.

a Gyümölcstárhely Könyvtár aktuális állománya

a Gyümölcstárhely Könyvtár könyvespolca

8. Nagy József:
Ruházattal kapcsolatban van elvárt megjelenés? (ing, öltöny stb-re gondolok)

Kata:
Ruházattal kapcsolatban csupán annyi az elvárás, hogy ápolt legyen, és főleg kényelmes.

9. Németh Gábor:
Szia Kata!
Sok minden érdekelne, például, hogy hogyan állsz a korcsolyatanulással, ha sikeresen teljesíted a leckéket, esetlegesen a céges bringa mellé felvetheted-e a céges korcsolya lehetőségét, továbbá ki mosogat a cégnél?
Egy kérdés amit Gergőnek elfelejtettem feltenni (láthattam őt mostanság kicsit “keskenyebb képarányban”? ja, és egy kérdés még Neked: Szoktál-e hangosan beszélni az ügyfelekkel, ha nem értenek valamit?
u.i.: Milyen számot küldjünk Neked?

Kata:
Kedves Gábor, köszönöm kérdéseid.

A korcsolya tanulással most éppen remekül állok. Ezt most egy rövid időre lecseréltem számviteli ismeretekre.

Azt hiszem a céges korcsolyát az igazgatóság még vállalná is, de abban nem vagyok biztos, hogy ennek érdekében kiépíttetnének nekem az irodáig egy jégpályát. Így azt hiszem, kénytelen vagyok a kerékpározásnál maradni.

A cégnél mindenki maga után mosogat, de azért előfordul, hogy besegítünk egymásnak, például a közös reggeli, vagy sütizés  után.

Gergő kollégám valóban sok súlytól megszabadult az utóbbi hónapokban, de erről majd ő nyilatkozik, személyesen.

Ha az ügyfelek nem értik, amit mondok, nem szoktam kiabálni, kivéve ha megkérnek, hogy hangosan beszéljek, mert nem hallják, amit mondok. Persze, akkor sem kiabálok, csak hangosabban beszélek. Való igaz, szeretek kicsit halkabban beszélni, és néha rásegít a technika ördöge is.

U.I.: Most köszönöm, egy 4-es számot kérnék, arra való tekintettel, hogy délután vizsgára várnak engem. Ha nem erre gondoltál, akkor elárulom, hogy mostanában a Vad Fruttik nagy kedvencem.

10. Pestovics Ági:
Szia Kata!
Engem tényleg érdekel: Mi a kedvenc tárgyad az irodában és miért? 🙂

Kata:
Szia Ági, köszönöm kérdésed. Ezen még nem is gondolkoztam el idáig. Most, hogy így körülnézek, több dolgot is ki tudnék emelni. Ám, a legkedvencebb a kedvencek közül a falvédő, ami szép, színes és vidám. Én pedig nagyon szeretem a vidám színeket magam körül. A falvédőnkről itt találsz képet.

11. Demeny Zoltan:
Szia Kata! Én azt szeretném kérdezni, hogy ez a céges bringa komoly, vagy csak vicc?

Kata:
Szia Zoltán, a céges bringa teljesen komoly dolog. Ilyenekkel járunk: https://webonic.hu/blog/bringazz-a-munkaba-csepel-kerekparral/

Kata

Kata és a céges bringája

+ 1. Kiss Tünde:
Az számomra, hogy milyen a csapatotok, illetve milyen lehet a hangulat nálatok, már a jelentkezési ív kitöltése után világossá vált. Nagyon jó csapatnak, és olyan embereknek tűntök így elsőre is, akikkel az ember nagyon szívesen dolgozna együtt, továbbá akiktől sokat is lehetne tanulni. Az pedig, hogy Gergő főnök még egy South Park-os részre is hivatkozott különösen elnyerte a tetszésemet. Én mindenképpen örülnék, ha a csapatotok tagja lehetnék, de ha ez mégsem jönne össze, akkor csak megköszönném minden munkavállaló nevében, hogy a stresszes munkakereséssel eltöltött mindennapjainkat a hozzátok való jelentkezéssel feldobtátok egy kicsit. Csak így tovább!!!!!

Kata:
Kedves Tünde, örülök, hogy jelentkeztél, és köszönöm kollégáim nevében is a kedves szavakat. Sok sikert kívánok felvételihez!

Az álláshirdetés erre: https://webonic.hu/blog/technikai-ugyfelszolgalatost-keresunk-jelentkezesi-hatarido-2014-januar-26
Jelentkezési határidő 2014. január 26. 23:59.