Kategóriák
Ötletek és tippek Tech

10 Leghasznosabb Excel Add In

Idén harminc éves az Excel, és lehet utálni vagy szeretni a Microsoft hírhedt gémkapcsos programját, de a számitástechnikában elfoglalt monumentális helyét senki se vitathatja. A következőkben tíz olyan hasznos és ingyenes (vagy freemium) terméket veszünk sorra, melyek minden táblázatguru eszköztárában kiemelt helyet foglalnak el! És természetesen: Boldog Szülinapot!

1) Workbook manager: ha könnyedén rendszerezni szeretnénk néhány táblázatot, az alap Excel néha kifejezetten nehézkesnek hathat. Szerencsére a Workbook Managert pont az ilyen időigényesebb feladatok egyszerű ellátására találták ki.

2) Quick Tools: a név kötelez, vagyis a Quick Tools egy kényelmes eszköztár, melynek segítéségével egy kattintással rendszerezhetjük táblázatainkat, szűrhetünk, másolhatunk adatokat, vagy törölhetünk felesleges sorokat, oszlopokat.

3) ASAP Utilities: az egyik legnépszerűbb és legrérebbi add in csomag Excelhez, szinte minden komolyabb irodában megtalálható manapság. Az ASAP 7 az eddigi legátfogóbb kiegészítőjük, mely lényegében mind hatékonyság, funkcionalitás és látványelemek tekintetében is rengeteget tesz hozzá az alapprogramhoz.

4) Smart Toolbar: ha unod, hogy a felső menüsor rengeteg helyet foglal el kiterjesztve (összecsukva meg ugye nem használható, csak egy drága-drága kattintás árán), akkor a Smart Toolbar oldalsó menüsávját neked találták ki!

5) Watermark for Excel: vállalati közegben néha kiemelten fontos az adatok biztonsága. Ebben lehet egy hasznos eszköz a vízjelezés, melyet immáron bárki könnyedén létrehozhat ezen megbízható a kis add in segítségével.

6) Lorem Ipsum Generator – Bacon Edition: ha esetleg rengeteg helykitöltő szövegre lenne szükségünk, itt egy kényelmes lorem ipsum generátor, természetesen a mindenki által szeretett szallonnásított változatban. Mert szalonnával minden jobb.

7) Generate Random Data: még egy helykitöltő-generátor. Ezúttal véletlenszerű számokat és adatokat tudunk teremteni a semmiből, előre megadott paraméterek alapján.

8) Merge Excel Spreadsheets: két nagyobb táblázat összefésülése ezidáig óriási fejtörést okozhatott, azonban szerencsére emiatt már nem kell többé aggódni!

9) Find Broken Links: egy hatalmas táblázat átszőrözésében, ahol rengeteg link van, elengedhetetlen ez a kis hasznos segítő, amelynek segítségével pillanatok alatt megtalálhatjuk a hibás hivatkozásokat.
10) Kutools: függvények, ameddig csak a szem ellát. Csak az igazán nehézsúlyú harcosoknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük