Kategóriák
Ötletek és tippek

Marketinges meetupok – Úttörő digitális nomádoknak “kötelezően ajánlott”

Digitális nomádként gyakori, hogy a laptopoddal dolgozol édes kettesben. Ezt a produktív meghittséget azonban nem árt izgalmas meetupokkal színesíteni olyan alkalmak során, amelyek nem csak a tájékozottságodat növelik, hanem kiváló helyzetet teremtenek a networkingre. Most megmutatjuk, hol informálódj!

Ha valaki, akkor te már biztosan tudod, hogy a rendelkezésre álló technológiai megoldásoknak köszönhetően a marketing világában (is) megváltozott a határok fogalma. A különböző projektek, amelyen dolgozol már nem kötődnek kötelező érvényűen egy-egy lokációhoz. Ezt a szabadságot bárhol, bármikor élvezheted, ha a digitális nomádok által taposott ösvényre lépsz. Azonban sosem árt, ha naprakész vagy a környezetedben elérhető offline marketinges találkozókkal kapcsolatban is, hiszen az eredményességedet egy-egy ilyen esemény fokozhatja: új ismeretségeket köthetsz, de akár régieket is megerősíthetsz, miközben másfajta flow-t tapasztalhatsz, mint hétköznapi munkáid során. Míg munkaeszközödön koptatva a billentyűket a zavartalan magány flow élményében működhetsz, addig a számodra érdekes meetupok során már nem (csak) a monitoroddal szemezhetsz.

Meetup.com – Az online határtalansága és az offline hatékonysága

 

Ha egyetértesz abban, hogy az online világ mellett fontos az offline jelenlét is, akkor a  Meetup kezdeményezésében nagy eséllyel találod meg a számításaidat. A Meetup egy olyan online működő, közösségi hálózatépítő portál, amely a networkinget a fizikai térben valósítja meg különböző találkozók során, amelyeket földrajzi lokációdnak, aktuális “főhadiszállásodnak” megfelelően te magad választhatsz ki – tartózkodj éppen Budapesten, vagy a világ bármely pontján.

 

A New Yorkból indult mozgalom az embereket nem fennálló ismertség és/vagy földrajzi helyzet alapján köti össze, hanem érdeklődés szerint sorolja csoportba: legyen szó életmódról, fotózásról, zenéről, írásról, filmről vagy akár tech témákról, karrierről.

A siker számokban  

 

A hwsw cikke és 2012-es adatai szerint a Meetup.com havi 9 millió egyedi látogatót ért el már akkor is, miközben azidőben kb. 9,5 millió regisztrált taggal rendelkezett. Ez a szám azóta csak nőtt. A tagok közül már öt évvel ezelőtt is 1,5 millió fő volt, aki havonta legalább egy találkozóra be is jelentkezett. Önmagáért beszél az a tény is, hogy az oldal akkori statisztikái szerint világszerte 45 ezer városban 280 ezer Meetup szerveződött havonta, amit 92 ezer helyi csoport szervezett és kezelt. A mozgalom népszerűségét többek között az okozta, és tartja fenn a mai napig, hogy a csoportok a kezdetektől szabad kezet kapnak a szervezésben: a Meetup a találkozók témáját és egyéb részleteit nem befolyásolja, egyszerűen csak a platformot kínálja arra, hogy hasonló gondolkodású és érdeklődésű emberek képesek legyenek megtalálni egymást.

Hozz létre csoportot vagy böngéssz szabadon!

 

Ha regisztrálsz, te is megkapsz minden eszközt ahhoz, hogy alkothass egy csoportot, ahol aktivizálhatod a tagokat, tartalmakat oszthatsz meg, valamint menedzselheted a meeting szervezésének folyamatait. Ha ezt megtetted, a rendszer gondoskodik arról is, hogy pár napon belül legyen körülbelül 50 érdeklődő, akik más Meetupokon már részt vettek. Ha saját csoportot szeretnél létrehozni, fizetned kell a lehetőségért és komoly szervezési munkával kell számolnod, hogy fenntartsd az érdeklődést, de ha ez nem áll szándékodban, felhasználóként ingyen csatlakozhatsz bármelyikhez.

Budapest és környéke, figyelem!

 

Ha te is szeretnél részesévé válni valamelyik Meetup eseménynek, lokáció alapján könnyen tudsz keresgélni, hiszen az átlátható honlap gondoskodik erről. Ide kattintva elérheted például azokat a rendezvényeket, amelyek relevánsak lehetnek a számodra, ha Budapesten vagy 50 km-es körzetében élsz vagy dolgozol éppen. Ezeket a változókat (helyszín és kilométeres körzete) pár kattintással módosíthatod, valamint eldöntheted, hogy téma szerint keresgélnél (Groups), vagy inkább időpontok szerint (Calendar). Most ajánlunk néhány budapesti csoportot, amelyek érdekesek lehetnek a helyiek és a környéken lakók, dolgozók számára!

 

  1. Marketing Magicians – Marketing specialisták rendezvénysorozata mindenről, amit egy marketingesnek tudni érdemes: online marketing, social média, közösségépítés és engagaement, copywriting, SEO best practice-ek, angol nyelven. Több mint 800 csoporttag.
  2. Frontend Fighters – Fejlesztők közössége Budapesten, havi egy meetuppal. Programozás, pizza és networking minden mennyiségben. Több mint 650 tag.
  3. The Budapest New Technology Meetup Group – Hatalmas budapesti tech közösség, az új technológiák legnagyobb rajongói. Több mint 4000 tag.  
  4. Meet OFF – Online fejlesztők és felhasználók csoportja, havi egy konferenciával. Ahogyan írják: “A két csoport (fejlesztők és felhasználók) tagjait szeretnénk közelíteni egymáshoz úgy, hogy az előadásaink egyszerre szólnak minden érdeklődőhöz. Az akadémikus előadóinkat is megkérjük, hogy átlag felhasználó számára is élvezetes, inspiráló beszédeket tartsanak, bevonva a közönséget is.” Közel 2000 tag.
  5. Frontend Meetup Budapest – Designerek és fejlesztők csapata. Usability, webes tervezés, ZUI, 3D és user experience, havi egy meetinggel.
  6. Marketing – Budapest Meetup – Ügynökségi és marketing szakembereknek, akiket érdekelnek az online, digitális, mobil platformokban és a közösségi médiában rejlő lehetőségek. Kifejezetten szakmabelieknek, haladóknak javasoljuk! Több mint 1000 tagot számlál.

Tegyél legalább egy próbát! Mit veszíthetsz? Ha nem jön be, nyertél egy értékes tapasztalatot. Ha tetszik, akkor pedig ugyanebből nagyon-nagyon sokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük