Kategóriák
Ötletek és tippek Tech

Személyes honlapom, avagy a kulcs az életemhez – Miért? Mikor? Hogyan?

Miért is legyen személyes honlapunk?

A személyes honlap, akár blog, akár portfólió formájában, vagy a hagyományos értelembe vett honlap sémáját követve, egyfajta képet alkot rólunk. Teljesen mindegy, hogy önkifejezésünkhöz, vagy egy állásinterjún, önéletrajzban való „plusz”-hoz használjuk, mindig van jelentősége, hiszen ezáltal formálhatjuk a rólunk alkotott képet. Weboldalunk kifejezheti saját egyéniségünket, reflektálja személyiségünket, ezzel is kivívhatjuk mások elismerését. Mindazonáltal a honlapunk szabadon szerkeszthető, szemben az önéletrajz bevett formájával, folyamatosan újíthatjuk, módosíthatjuk, új dizájnt is kipróbálhatunk.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet a személyes honlap létrehozásához, íme néhány példa, amiből bátran meríthetsz ihletet:

Típus: Önéletrajz

Kreativitás és hitelesség – a két kulcsszó, amit önéletrajz típusú weblapoknál figyelembe kell vennünk. A színek, a betűtípus, a képek és az elrendezés kell, hogy visszajelzést adjon saját személyiségünkről.

  1. Gary Sheng

A tradicionális önéletrajzokkal szemben Sheng, tapasztalatai felsorolásánál külső hivatkozásokat beillesztve teszi változatossá a megszokott elrendezést. Egyénisége tökéletesen tükröződik a megosztott képeken, és saját filozófiáján keresztül.

  1. Raf Derolez

Modern, menő, informatív. Egyszerű elrendezésmódjával, egyedi betűtípussal és szövegelosztásával olyan honlapot alkotott, amelyet az ember nem felejt el egykönnyen. Azok számára, akik kapcsolatba szeretnének lépni Derolez-zel, csupán a weblap alján található „email me” gombra kell kattintaniuk, és máris megtehetik.

  1. Brandon Johnson

Látni kell, hogy el tudjuk hinni. A téma, a képek, az elrendezés, mind a saját szakterületéhez kapcsolódnak, ezáltal alkotva képet a saját személyiségéről is. Az egyszerűséget ügyesen alkalmazva ejti rabul az olvasót.

  1. Quinton Harris

Harris fotói az életét mesélik el, akár egy képeskönyv. Az egyedi áttűnések, a gondosan megválogatott képek az önéletrajzi forma minden elemét magukba foglalják. Ha valaki pedig esetleg többet szeretne megtudni, a lap legaljára görgetve láthatja a hivatalos honlapja elérhetőségét.

  1. Sean Halpin

Röviden, tömören és autentikusan fogalmazza meg, és támasztja alá egyedi dizájnnal saját egyéniségét, és szakmai zsenialitását. A fehér alapon lévő szürke és zöldeskék szöveg teszi lehetővé a könnyű olvasást, nem csak asztali számítógépen, de mobileszközökön is.

Típus: Portfólió

Marketing eszközként számos pozitív hatása lehet egy megfelelően összeállított, igényes portfóliónak. Saját tehetségünk kifejezője, mely felhasználóbarát módon teszi lehetővé fotósok, grafikusok, illusztrátorok, írók számára, hogy megismertessék munkáikat a nagyvilággal.

  1. Tony D’Orio

Egyszerű és letisztul, a hangsúlyt egyértelműen a nagy felbontású, jó minőségű képekre helyezi. A logó és a legördülő menü láthatóan van elhelyezve, mégsem zavarja a látogatót, és nem vonja el a figyelmet a központi elemekről.

  1. Gari Cruze

Humoros, de professzionális módon alkot képet saját magáról. Nem csupán képeit jeleníti meg, de Cruze személyiségéről is megtudhatunk egyet, s mást, melyeket emlékezetes címekkel ellátva találhatunk meg a honlapon. Elérhetőségét láthatóan, de nem túl hivalkodó módon jeleníti meg a lap jobb oldalán.

  1. Melanie Daveid

Daveid honlapja tökéletes példa arra, hogy „a kevesebb néha több”. A minimalista szemléletmód mellett a színvonalas, egyedi elrendezés és dizájn uralja a terepet. A konzisztens téma, és a mindenki számára könnyen megtalálható kontakt rész miatt is gondoljuk úgy, hogy ez a honlap pédaként szolgálhat mások számára is.

  1. The Best is Back

Christopher Lee portfóliója bár sok elemet hordoz magában, mégsem tűnik túlzsúfoltnak. Az oldal könnyen navigálható, a szórakoztató, élénk kezdőlap képes beleégetni a képeket az ember emlékezetébe.

Típus: Blog

Blogot vezetni remek lehetőséget nyújt arra, hogy magunkra vonjuk a figyelmet a közösségi oldalakon és a keresőmotorokon keresztül, és növeljük a látogatottságunkat, valamint a konverziót. Megoszthatod tapasztalataidat, munkáidat, fejlesztheted az íráskészségedet.

  1. Everywhereist

Bár első ránézésre zsúfoltnak tűnhet, mégis könnyen navigálható. A főmenüben ikonokat használva segíti az olvasót és kelti fel a figyelmet. Az egyszerű elrendezés és a meleg színek használata teszi az oldalt felhasználóbaráttá.

  1. Fifty coffees

Jó minőségű, témába vágó képekkel támasztja alá a hosszabb szövegeket egy-egy meeting-ről. Minden blogposzt végén a szerző kiemeli a legfontosabb felfedezéseket, következtetéseket, mintegy összegezve a fentebb leírtakat.

  1. Minimalist Baker

Az esztétikus képeket elnézegetve nekünk is rögtön enni támad kedvünk. Az egyszerű fehér háttér biztosítja, hogy a képek legyenek a rivaldafényben, ezáltal növelve az érdeklődést. Remekül alkalmazza a hagyományos menüt, hogy könnyebbé tegye a navigálást az oldalon belül.

  1. Kendra Schaefer

Schaefer blogja nem szenved információhiányban, mégis kíméletesen bánik az olvasóval. A világos háttér teret enged a fontosabb adatmorzsáknak, a modulokba való rendezés pedig segít a könnyű eligazodásban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük