Kategóriák
Ötletek és tippek Tech

3 kütyü, amire nem tudtad, hogy szükséged lehet

A technológia csodái nélkül szinte már nem is tudnánk elképzelni mindennapjainkat. Okostelefonunk, laptopunk, és minden egyéb kütyü szinte hozzánk van nőve – ami nem is csoda, hiszen egyre több az online munkahely, egyre divatosabbak az olyan szakmák, ahol elengedhetetlen a technológia ismerete és mindennapos használata.

A modern technológia egyre inkább abba az irányba tart, hogy még a legmegszállottabb tech-rajongók igényeit is kielégítse. Éppen ezért most mi is felsorolunk néhány példát azok számára, akik érdeklődnek a technológia nyújtotta örömök iránt. Íme 3 olyan kütyü, amire nem tudtad, hogy szükséged lehet:

Digitális asszisztens, hogy ne kelljen bepötyögnünk a keresőbe: időjárás

Bár Magyarországon nem elterjedt, az amerikai kontinenst mégis lázba hozza Alexa, az Amazonon kapható digitális asszisztens (aki az Amazon Echo nevű kütyüben lakik). Mindössze 50 dollárért már otthonokban fogadhatjuk Alexát, aki már több, mint 15 000 képességet tudhat magáénak. Azon kívül, hogy megmondja neked, hogy milyen idő lesz vagy mit lenne érdemes főzni a hétvégén, amikor jönnek a rokonok, leellenőrizheted vele a bankkártyád, hitelkártyád mérlegét, vagy akár vehetsz részvényeket is.

Miért érdemes befektetni most?

A jövőben egész életünket el fogják lepni az okos cuccok – okos TV, okos hűtő, okos autó, és még sorolhatnánk. Alexa nemcsak egyszerűbbé teszi, hogy eszközeinket kordában tartsuk és a lehető leggazdaságosabb módon használjuk, hanem megszínesítheti szürke hétköznapjainkat is. Aki pedig egyedül él, annak remek partner egy kis társalgásra. Most még viszonylag olcsón hozzájuthatunk az Echo-hoz, azonban, ha a népszerűsége egyre csak nő, esélyes, hogy az egekbe fog szökni az ára.

Az ülőgeneráció kihívása: fittnek maradni

A Fitbit smartwatch elsődlegesen azoknak készült, akik napiszinten sportolnak, de nemcsak számukra jelenthet jelentős könnyítést a karóra használata. A Fitbit egész nap gyűjti az információt arról, hogy mit eszünk, mennyit alszunk, mennyit mozgunk, és mennyi a súlyunk. Azáltal, hogy valós információt kapunk szokásainkról, mi is felfedezhetjük, hol van szükség némi változtatásra. Az „Aha, szóval tényleg ilyen keveset alszom!” felismerés elindíthat minket azon az úton, hogy jobban odafigyeljünk magunkra, és akár el is kezdjünk sportolni – akkor pedig már a Fitbit-et teljes funkciókatalógusával együtt tudjuk használni.

Miért érdemes befektetni most?

Miért ne? Korunk nagy kihívása az egészségmegőrzés, a Fitbit pedig jelentős mértékben segíthet, hogy tisztábban lássuk a dolgokat. Segítségével felismerjük, mennyire nem törekszünk az egészségünk kézben tartására. Felállíthatunk magunk elé különböző célokat, és abban biztosak lehetünk, hogy a smartwatch nem fogja hagyni, hogy a szőnyeg alá söpörjük őket! Egy lépéssel közelebb kerülhetünk minden egyes nap az álmunkhoz, hogy olyanok legyünk, amilyenek tényleg szeretnénk lenni.

A kütyü, ami segít, hogy az összes kütyüdet megtaláld

A Tile nevű amerikai cég által 2013-ban útjára bocsájtott Bluetooth Tracker hamar túlszárnyalta az elvárásokat, amikor a termék még meg sem jelent, már 20 000-ren rendeltek előre belőle. Alapvetően egy mobil applikáció segítségével tartja számon, hogy melyik – a Bluetooth Tracker által „felcímkézett” – eszközünk hol található. Minden olyan eszközünket, kütyünket, aminek pontos helyéről tudni akarunk (és ide beletartozik a pénztárca vagy a kulcs is) egy kis négyszög alakú plasztik lemezkével kell ellátnunk, hogy a mobil applikáció bluetooth-on keresztül érzékelje, és tájékoztatást adjon óránk, fülhallgatónk és minden egyéb hollétéről.

Miért érdemes befektetni most?

A Bluetooth Tracker egyszerű megoldást jelenthet az élet legnagyobb problémáira, mint például a „Hol van a kulcsom?” kérdés megválaszolására. Röviden, tömören: viszlát stresszes élet, és állandó keresgélés, most már mindig meg fogom találni a cuccaimat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük