Kategóriák
Fejtágítás

HTTPS nélkül a Google büntetni fog

A Google már 2014-ben bejelentette, hogy számukra a biztonság a legmagasabb prioritás. Ezt követően kezdte előnyben részesíteni a biztonságos oldalakat. 2018 júliusa óta a titkosítással nem rendelkező (HTTP) oldalakat nem biztonságos” felirattal jelöli. A webáruházak és honlapok megbízhatóságának és biztonságának növelését leszámítva, a legfőbb érv a váltás mellett a SEO. Épp ezért itt az ideje annak, hogy biztonságossá tedd webáruházad vagy honlapod. Ha ezt megteszed, akár jelentős előnyre is szert tehetsz a versenytársakkal szemben. Újabb ügyfelek szerzéséhez ez kiváló alkalom, nemde?

Webonic ügyfélként elérhető számodra a Let’s Encrypt ingyenes tanúsítványa, amelyet számos webáruház szolgáltató is automatikusan felkínál ügyfeleinek. Nálunk azonban, más szolgáltatókkal szemben, nem szükséges a tanúsítványt 3 havonta megújítani. Rendszerünk automatikusan megteszi ezt helyetted. Ennek köszönhetően 2-3 kattintással oldalad HTTPS protokollal lesz elérhető.

Amennyiben még nagyobb biztonságra van szükséged, fizetett SSL-tanúsítványt is vásárolhatsz, amelyek 1-2 évig érvényesek.

Átállás HTTPS-re és a SEO

A megbízható és biztonságos webáruház, vagy weboldal ma már minden sikeres online vállalkozás alapja.

Milyen SEO előnyökkel jár a HTTPS-re való átállás?

  • Jobb pozíció a keresőben – előzd meg azokat a versenytársakat, akik még nem rendelkeznek SSL-tanúsítvánnyal, így akár új ügyfelekre is szert tehetsz! A HTTPS az egyik fő értékelési szempont a kereső oldalakon való elhelyezés során.
  • Gyorsabb oldalbetöltési sebesség (forrás).
  • A Google Analyticsben megtalálható adatok pontosabbak lesznek. Ha egy látogató HTTPS oldalról érkezik a HTTP oldaladra, a látogatási előzménye elveszik (forrás).
  • Shopping kampány indítható a Google AdWords-ben (forrás).

A HTTPS-es trenddel összhangban működnek a termék összehasonlító oldalak, a Google Merchant, valamint az összes Google termék. A fizetőkapuk, mint például a GoPay és egyéb online fizetőrendszerek szintén HTTPS protokoll által biztosítva működnek.

Ha továbbra is a SEO-ra támaszkodva szeretnél profitálni vállalkozásodból, a HTTPS-re való váltást nem halogathatod tovább.

Hogyan őrizd meg pozíciódat a keresőkben?

Az interneten számos útmutató található, amelyek segíthetik a megszerzett pozíció megőrzését.

A következőket mindenképp ajánljuk:

  1. Keresőoptimalizálás: Bevezetés és alapok (thepitch.hu)
  2. Hirdess a saját márkádra (jabjab.hu)
  3. Swift Performance: Villámgyors WordPress oldal – 1. rész (wphu.org)

Ne halaszd későbbre a HTTPS-re való átállást! Csatlakozz a titkosított weboldalak 90%-ához! A fenti lehetőségek mind rád várnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük