Kategóriák
Ötletek és tippek Tech

7 alkalmazás, amelyek felpörgetik a produktivitásodat

„A napot a Facebook-kal kezdem. Egyszerűen tudnom kell, mi történt a világban. Átfutom az Instagramot, majd az e-maileket. Két órával később azon gondolkodom, mit is csináljak először, de hiszen lassan ebéd. Mi a mai menü? Aztán az evés utáni fáradtság! Amíg ismét visszanyerem az energiámat, megint meglesem a Facebookot. És a feladatok csak tolódnak, körbe-körbe.”

A halogatás modern betegség. Harcolni ellene sokféleképpen lehet, például a következő alkalmazásokkal.

Rescue Time

Összpontosítanod kell, de képtelen vagy elszakadni a 9gag-től, és a Facebook is állandóan értesítésekkel bombáz? A Rescue Time monitorozza az online aktivitásodat, majd riportokat hoz létre. A prémium verzió segítségével egy adott időre le is blokkolhatja azokat a weboldalakat, amelyek elterelik figyelmedet. Az alapverzió ingyenes, a prémium 9$ havonta.

Marinara Timer

A Pomodoro technikáról már minden bizonnyal hallottál. 25 perc munka, majd 5 perc szünet. Ezt ismételni kell négyszer, majd jön egy hosszabb szünet – 15 perc. A Marinara timer egy webes alkalmazás, amely hasonló elven működik. Beállítod az időmérőt, és a linket akár a kollégáiddal is megoszthatod. Így a szünetet együtt is eltölthetitek.

Focuswriter

Végre valami szövegíróknak és bloggereknek. Az internet buktatóitól megvéd a Focusworker. Mac, Windows és Linux esetében is működik. A képernyőn csak az írásra szolgáló felület látható mindenféle figyelemelterelés nélkül. Időmérő és riasztás is rendelkezésedre áll, valamint napi célok is beállíthatók. Ez a webes alkalmazás ingyenes.

Noisli

Míg valakinek a zene segít az összpontosításban, másokat az irritál. Ha összpontosítanod kell, és kellemes atmoszférát szeretnél kialakítani munkádhoz, próbáld ki a Noisli alkalmazást. Ez a webes app (internetes böngészők esetében bővítményként is elérhető) elnyomja azokat a zajokat, amelyek elterelik a figyelmedet, s helyettük olyan semleges zajokat kínál, mint a vihar, eső, vonat, szél vagy amelyek egy kávéházra jellemzőek.

Boomerang

Az e-mailek ellenőrzése általában elég időigényes, sőt, a halogatás egyik legfőbb oka. A Boomerang alkalmazható Gmail és Outlook esetében, valamint mobilon is. Határozd meg azt az időt, amikor az e-mailekkel szeretnél foglalkozni. A Boomerang addig nem mutatja meg az új leveleket, amíg el nem jött a megfelelő idő. A ‘Respondable” egy további érdekes funkció, amely több ezer email elemzése által képes megbecsülni, mekkora eséllyel fog a címzett válaszolni. Az alapverzió ingyenes, de ha az alapcsomagban kínált opciókat kevésnek találod, lehetőséged van választani a Personal, Pro és Premium csomagok közül.

Procraster

A prokrasztinációra valószínűleg mindig van okod. A Procraster egy olyan alkalmazás iOS rendszerekhez, amely segít neked azonosítani ezt a blokkot, kisebb részekre bontani a projektet, majd befejezni ezeket a részfeladatokat. Az alkalmazás ára 1,99$.

Now do this

A legegyszerűbb alkalmazás az összes közül. Reggel beírod az összes rád váró feladatot a prioritások függvényében, majd belevetheted magad a munkába. A Now do this mindig csak egy feladatot jelenít meg, majd egészen addig világít, amíg azt el nem végzi. Ilyen egyszerű.
Te milyen alkalmazást használsz hatékonyságod növelésére vagy a halogatás leküzdésére? Oszd meg velünk ötleteidet a hozzászólásokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük