Kategóriák
Ötletek és tippek Tech

10 plugin, amelyek felpörgetik WordPress oldalad

A WordPress egy viszonylag egyszerű platform honlapok létrehozására és tartalomkezelésre. Néhány funkcióhoz azonban plugin-okat kell telepíteni. Kiválasztottunk pár olyan WordPress plugin-t, amelyek ingyenesek, nagy valószínűséggel hasznukat veszed, és nem járnak biztonsági kockázattal honlapod számára.

Jetpack

Ahogy azt a neve is jelzi, ez egy funkciókat magába foglaló csomag, amelyek javítják a weboldal teljesítményét, sőt, akár a támadásoktól is megvédik. Valószínűleg nem lesz szükséged az összes funkcióra. Tehát csak rajtad múlik, hogy a Jetpack mellett döntesz, vagy inkább olyan plugint használsz, amely csak azokat a funkciókat tartalmazza, amelyekre ténylegesen szükséged van. A Jetpack alapfunkciói közé tartozik az analitika, a végtelen görgetés, az oldalsávokhoz rendelhető extra widgetek, a kapcsolatfelvételi űrlap, a bővített keresés, a webhelytérkép létrehozása és még sok egyéb.

Insert Headers and Footers

A Google Analytics kód vagy a Facebook pixel hozzáadása a honlap forráskódjához többféleképpen megoldható. Ha azonban nem ismered ki magad a kódok világában, és semmit sem szeretnél elrontani, próbáld ki ezt az egyszerű plugint. Még ha az egész sablont módosítod is, a követőkód nem törlődik a headerből.

Yoast SEO

A keresőoptimalizáció fontosságában talán ma már senki sem kételkedik. A Yoast SEO segítségével módosíthatod a metaadatokat, ellenőrizheted az egyes cikkek és oldalak optimalizációját a kívánt kulcsszavakra. Ismét egy olyan pluginról van szó, amely több, SEO-ra alkalmazható funkciót kínál, s ebből adódóan meglehetősen robusztusos. Egyszerűbb alternatívája az All in one SEO.

Akismet Anti-Spam

Az Aksimet automatikusan ellenőrzi a weboldalon található kommentárokat, összehasonlítja azokat globális adatbázisában, majd kiszűri a spameket. Sőt, a legrosszabb spameket el is távolítja. A moderátorok láthatják, mely hozzászólások akadtak fenn a plugin szűrőjén, vagy éppen melyeket engedélyezett.

SumoMe

A SumoMe szintén egy nagyobb mennyiségű funkciót tartalmazó plugin. Ezeket külön-külön is aktiválhatod. Megtalálható benne hírlevél feliratkozásra szolgáló űrlap, továbbfejlesztett megosztási lehetőségek, valamint további bővítményeket az e-mail marketinglisták bővítéséhez. A plugin azonban – méretéből adódóan – lelassíthatja weboldalad.

MailChimp for WordPress

A MailChimp az egyik legkedveltebb eszköz hírlevelek küldéséhez. A MailChimp for WordPress pluginnal létrehozhatók hírlevél feliratkozásra szolgáló, stílusos űrlapok, s néhány kattintással akár össze is köthetők a MailChimp listákkal. Ez a plugin támogatja az integrációt további modulokkal, beleértve a WooCommerce-t vagy a Contact Form 7-t is.

Contact Form 7

A Contact Form 7 egyértelműen a legnépszerűbb plugin kapcsolatfelvételi űrlapok készítéséhez. Általában a WordPress témák közvetlen része. Ez a bővítmény rendkívül egyszerű a beállításokat illetően. Népszerűségéről tesz tanúbizonyságot a több mint 5 millió aktív telepítés szerte a világon.

Smush Image Compression and Optimization

A túlméretezett képek lassíthatják a honlapot. Az egyik lehetőség a képek méretének csökkentése még a feltöltés előtt. Ha azonban a weboldal már egészen nagy, és a képek ismételt feltöltése túl időigényes lenne, próbáld ki ezt a plugint.

Kiwi Social Sharing WordPress Plugin

Tedd lehetővé olvasóidnak a honlapon megtalálható tartalom megosztását. A Kiwi egy rendkívül egyszerű és könnyű plugin, amely gyorsan betöltődik. Válaszd ki az ikonok dizájnját, elhelyezkedésüket, majd szükség szerint kapcsold be vagy kapcsold ki a kiválasztott közösségi hálót.

Redirection

A Redirection plugin áttekintést biztosít a 404-es hibákról és a 301-es átirányításokról. Így elkerülheted a felesleges 404-eseket, amelyek szintén hatással vannak a honlap pozíciójára a keresőkben. A lehetőségeidhez mérten használj minél kevesebb átirányítást, az esetleges 404-es oldalakat pedig keresd meg, és módosítsd azokat közvetlenül az oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük