Kategóriák
Ötletek és tippek Tech

A legjobb eszközök a WordPress weboldalak tömeges kezeléséhez

Alapvetően a WordPress oldalak frissítése és karbantartása nem túl bonyolult. Ám ha több weboldallal is rendelkezünk, felvetődik a kérdés, hogy egy-egy adott folyamat felgyorsítható-e vagy egyszerűsíthető-e. A válasz: igen!

A WordPress oldalak tömeges kezeléséhez több szolgáltatás is rendelkezésre áll. Mindegyiknek ugyanaz az alapelve: egy helyről egyetlen kattintással frissíthető a WordPress a pluginokkal és témákkal együtt; egy vagy több weboldalon egyszerre. Ez lényegesen gyorsabb és könnyebb, mint belépni minden egyes webhelyre külön-külön és mindent fokozatosan telepíteni. Ezen szolgáltatások által többnyire valami extra is elérhető – rendelkezésre állás monitorozása, biztonsági mentések, staging, értesítés veszélyes pluginról – és az alapkonfigurációban ingyenesek.

Legismertebb szolgáltatások

  • ManageWP – a GoDaddy a közelmúltban vásárolta meg, és integrálta a saját WordPress programjaiba.
  • JetPack Manage – a JetPack plugin része az Automattic-tól (WordPress.com)
  • iThemes synch – megoldás a nagyszerű iThemes security plugin készítőitől
  • WP Remote

ManageWP

A ManageWP kétségkívül a #1 választás. A minőségről az is tanúskodik, hogy  2016-ban a GoDaddy megvásárolta ezt a szolgáltatást, majd beépítette azt a saját portfóliójába. Az ingyenes csomag tartalmazza a szükséges funkciók többségét, és korlátlan mennyiségű honlap esetén is rendelkezésre áll. A prémium szolgáltatás havi díj ellenében érhető el.

Weboldalak összekapcsolása

A webhelyek összekapcsolása a ManageWP worker plugin segítségével történik. Elég megadni a létrehozott API-kulcsot vagy közvetlenül a felhasználónevet és a jelszót a ManageWP felületén. A weben található információk beolvasását és letöltését követően minden készen áll a használatra.

Távoli frissítések, kiegészítő szolgáltatások

Közvetlenül a ManageWP falán elvégezhetők a frissítések, a sebességmérések (amelyek időben összehasonlíthatók) vagy az alapvető biztonsági ellenőrzések. Kezelhetők a kommentárok is, és válaszolni is lehet rájuk.

Pluginok, témák és WordPress frissítése

Oldalbetöltési sebesség ellenőrzése

Jetpack Manage

A Jetpack plugin használatához csupán egy WordPress.com fiókra van szükség (vigyázat, nem WordPress.org fiók!). A belépést követően az oldalsó panelben találhatók az összekapcsolt webhelyek. A látható ikon rögtön jelzi, ha valamilyen módosításra van szükség.

A ManageWP-től eltérően a Jetpack Manage lehetővé teszi a pluginok automatikus frissítését, esetleg újabb cikkek vagy felhasználók hozzáadását.

Pluginok kezelése hozzáadás és frissítés lehetőségével

 

Ha több weboldal kezeléséről van szó, a fenti eszközök egyszerűsítik és hatékonyabbá teszik az egész folyamatot. A rendszeres karbantartás nem igényel belépést minden egyes weboldalra, és tényleg csak pár kattintás elegendő.

Vannak tapasztalataitok hasonló eszközökkel? Írjátok meg nekünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük