Kategóriák
Hírek

A 2 éves TLS/SSL tanúsítványok vége

2020. szeptember 1-től a böngészők már nem támogatják a 2 éves TLS/SSL tanúsítványt. Olvassa el a változásokat, amelyek az Ön honlapját is érinthetik.

A maximális érvényesség 1 évre korlátozott.

Minden 2020. szeptember 1. után kiadott tanúsítvány érvényességi idejének rövidebbnek kell lennie, mint 398 nap (13 hónap). A hosszabb érvényesség esetén az összes legelterjedtebb böngésző megbízhatatlannak minősíti.

A kezdeményezést az Apple indította el, de a Google is támogatta.  Néhány napja publikálta az információt a blogján a Mozilla is. A dolog érdekessége, hogy a  CA/Browser forum ebben az ügyben ülésezett idén Pozsonyban 😉

Ennek eredménye, hogy a tanúsító autoritások (CA) augusztusban befejezik az új 2 éves tanúsítványok kiadását. Például a Sectigo 2020.08.19-én tesz így, és az ajánlatban már csak az egy éves tanúsítványokat hagyja.

Összehasonlításképpen a Let’s Encrypt 90 napos érvényességű tanúsítványokat ad ki, amit 60 nap elteltével már megújítani ajánl. Így működik ez a hostingunkon is.

A változások hatása a honlapjaikra

Ha a honlapjaikon a 2020. szeptember 1-je előtt kiadott 2 éves tanúsítványt használja, nincs oka az aggodalomra. A tanúsítvány megbízható marad az eredeti érvényességéig. Az érvényesség megszűnése után viszont már csak 1 évre hosszabbítható.

Változások a Webonicban.

A 2 éves tanúsítványok értékesítését mi is megszüntetjük a Webonicon. A mai naptól a tanúsítványt már csak 1 évre vásárolhatja meg. Minden 2 éves aktív tanúsítványt az érvényessége végén már csak 1 évvel hosszabbítunk meg. Az aktív tanúsítványok nem igényelnek új kiadást, sem új telepítést.

Az egyedüli különbség a fizetés nagysága és gyakorisága: A fizetés új ára és gyakorisága: 14990 FT (ill. 29990 FT a wildcard-ért) /1 év (mint eddig)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük