Kategóriák
Ötletek és tippek

Van már .hu végződésű címed?

Húsz évvel ezelőtt még csak 10.000 db .hu végződésű domain volt regisztrálva Magyarországon. Mára ez a szám pedig eléri a 800 ezret. A 2020-as év különösen felpörgette a digitális átállást, egy hónapban nagyjából 8-10 ezer új, .hu végződésű domain címet regisztrálnak be magánszemélyek és vállalkozások. 

A legnépszerűbb kiterjesztés itthon

Természetesen a .hu végződés a legnépszerűbb Magyarországon, hiszen ez a miénk, ezzel jelezzük, hogy ez tőlünk és nekünk szól. Ilyen végződést használnak a legnépszerűbb intézmények, cégek, márkák, amik a mindennapjaink részévé válnak. Népszerűek továbbá a .com és .eu végződések is, de a .hu használatával mindenkinek jelzed, hogy hazai “vizeken” vagy.

Pénztárcabarát megoldás

A .hu végződés másik fontos előnye a rendkívül alacsony ára. (A .com és .eu cím egy kicsivel drágább.) A .hu végződés általában 2000 Forint körül vehető meg egy egész évre, és ha több évre regisztrálod be, akkor a legtöbb cég kedvezményt ad. 

Gyorsan a tiéd lehet

Ha van egy jó ötleted, akkor érdemes gyorsan regisztrálni, mielőtt másnak is eszébe jut. Ennek első lépése, hogy egy domain regisztrátor oldal segítségével ellenőrizd, hogy az adott cím szabad-e, azaz nem használja már más valaki. Ha szabad akkor csapj le rá gyorsan, a regisztráció során pár személyes adatot kell megadnod, majd rövid átfutás után (általában 24 órán belül) már a tiéd is lesz! (Tippek a nevekhez)

Személyes és üzleti célokra is

Mindenki más okból regisztrál. A leggyakoribb, hogy valaki a saját vállalkozásának jegyez be új honlapot, például étteremnek, webshopnak, boltnak, vagy csak úgy céges oldalként. Sokan személyes célokra is létrehoznak egy-egy oldalt: van aki saját blogot szeretne, és van, aki a művészi tevékenységét mutatja meg a világnak. A szórásból még a házi kedvencek sem maradnak ki. Egy biztos: domain cím mindenképp kell hozzá.

Számos technikai lehetőség

Egy magánszemély természetesen több .hu domaint is bejegyezhet, így nincs akadálya a terjeszkedésnek. Sőt, a domain címeket át is lehet irányítani, így meg lehet oldani, hogy például a www.egyikhonlapom.hu és a www.amasikhonlapom.hu ugyannarra az oldalra mutasson. Ha pedig már nincs szükséged a .hu címre, akkor le lehet mondani, vagy akár el is lehet adni egy érdeklődőnek.

A Webonic segít

Jelenleg a Webonic több mint 200 ezer domaint kezel, az egyik legsikeresebb szolgáltató Magyarországon és Szlovákiában is. Segítőkész ügyfélszolgálattal várunk, illetve domaint és tárhelyet is kínálunk új honlapod számára. Nézz be hozzánk, és ellenőrizd szabad-e az általad kiválasztott domain cím!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük