Kategóriák
Fejtágítás

Virtuális Szerver? Lehet ez lendíti fel a vállalkozásod!

Valljuk be, a jelenlegi gazdasági helyzet nem túl rózsás sokaknak, de egyes üzletágak mégis pörögnek. Mivel kevesebbet mozgunk a világban, az elmúlt egy év igencsak kedvező volt az e-kereskedelem számára, sokan online vásárolnak azok közül is, akiknek korábban ez eszébe sem jutott. Budapesten például soha nem lehetett ilyen mennyiségű futárt látni, nem csak étel-házhozszállítás lett gyakoribb, de sokkal több csomagot hoznak-visznek. Eljött a videó konferenciák korszaka, számos eseményt már kizárólag online rendeznek meg, és sajnos sokan csak virtuálisan látják szeretteiket.

Nem ideális helyzet, de megpróbálunk hozzá alkalmazkodni. 

A fentiek ugyanis nem jöhettek volna létre a megfelelő hálózati, és cloud szolgáltatások nélkül. Talán soha nem kínálkozott kézenfekvőbb alkalom egy online vállalkozás indítására, vagy a meglévő céged újragondolására. 

Ne függj senkitől és semmitől!

Egy sikeres online vállalkozás ugyanis nagyban függ a megfelelően kiválasztott technológiától, ami akár a felhasználói élményre is hatással lehet.

És itt jön képbe a VPS. Azaz a Virtuális Privát Szerver. A web- és alkalmazásfejlesztők jól ismerik, és pont itt az ideje, hogy a vállalkozók, startupok is megismerjék az előnyeit. A Webonic VPS a fizikai szerverhez hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, gyakorlatilag egy ilyen szerver van kisebb, virtuális egységekre bontva. Azonban a VPS függetlenséget, biztonságot, és teljes kontrollt biztosít az üzemeltetője/tulajdonosa számára.   

A normális webtárhelyhez képest a VPS jelentősen jobb teljesítményt nyújt, és könnyedén változtatható paraméterekkel rendelkezik, azaz a céged üzleti növekedésével összhangban skálázható. Ráadásul olyan alkalmazásokat és programozási nyelveket is használhatsz rajta, ami a projektedhez épp szükséges.

A lassú weboldalak ártanak az üzletnek

A Google néhány évvel ezelőtti felmérése alapján a felhasználók több mint fele bezárja a böngésző ablakot, ha az oldal nem tölt be 3 másodperc alatt. A többieknek pedig minden megkésett másodperccel csökken a vásárlási kedve, így bevétel szempontjából is nagy szerepe van a betöltési sebességnek, és az oldal teljesítményének.

A Webonic VPS erre is jó megoldás. A vállalkozás kezdetekor elegendő egy kisebb kapacitású VPS-t üzemeltetni, például egy ötlet tesztelésére, vagy egy projekt indítására. Ezt később igény szerint lehet bővíteni, további a processzormag, RAM, vagy tárhelykapacitás hozzáadásával.

VPS a nyugodtabb alvásért

A másik legfontosabb szempont az online világban a biztonság, a VPS itt is helytáll. A dedikált szerveren tartózkodó “szomszédok” ugyanis nem férnek hozzá az adatokhoz és a fájlokhoz. A virtuális szerver sokkal biztonságosabb, mert teljes hozzáférést biztosít, és lehetőséget nyújt magasabb szintű biztonsági beállítások alkalmazására.

A VPS rendszerint egy professzionális adatközpont infrastruktúráján működik, ahol nem áll fent természeti katasztrófa vagy fizikai támadás veszélye. A szerver dedikált IP-címmel rendelkezik, így sokkal kevésbé valószínű, hogy tömeges támadás éri, (egy átlagos webtárhely esetén ennek nagyobb az esélye). Ugyanakkor a dedikált IP-cím előnyös az e-mail marketing és az elektronikus kereskedelem fizetési biztonsága szempontjából.

A Google is szereti a gyors oldalakat

Tehát az online működés szempontjából a biztonság, a teljesítmény és a sebesség a legfontosabb tényezők. Az igazság azonban az, hogy néha a legjobb hardver is elromlik – ráadásul 99.9%-os rendelkezésre állású, saját szervert építeni rendkívül költséges. Ez az egyik oka annak, hogy egy virtuális szerver bérlése jobban megéri. Ezenkívül a Google keresőmotorja szereti a gyors és stabil webhelyeket, ami SEO szempontból igencsak fontos előny.

A szabadság érzése

A virtuális privát szerver szó szerint a tiéd lesz. Rajtad múlik, hogy mely alkalmazásokat telepítesz a szerverre, hogyan fogod frissíteni vagy biztonságossá tenni. Igen, ez igényel némi technikai tapasztalatot és felelősséggel is jár, de tényleg érvényesül az a szabadság, amire sokaknak szüksége van a digitális térben. A Webonic tapasztalt szolgáltatóként ebben segít. Te pedig a legfontosabb dologra koncentrálhatsz, a vállalkozásodra.

Neked való a VPS?

  • E-kereskedelmi oldalt, webáruházat indítasz, ami nagyobb látogatói forgalommal jár?
  • Fejlesztő vagy, és nagyobb rugalmasságot szeretnél a futtatott alkalmazások és a konfigurációk esetében?
  • Kicsiben szeretnél elkezdeni egy online projektet, vagy vállalkozást, ami nagyra nőhet később?
  • Szereted ha az informatikai kérdésekben teljes szabadságod van?

Ha valamelyik kérdésre igennel válaszoltál, a virtuális szerver a megfelelő megoldás számodra. A Webonic VPS egy prémium megoldás, ami erős infrastruktúrát és gyors SSD tárhelyet kínál. Stabil működés mellett bármikor skálázhatod, ha úgy érzed több erőforrásra lenne szükséged.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük