Kategóriák
Ötletek és tippek

3 tipp a boldogabb munkahelyért

[wc_box color=”primary” text_align=”left”]

A közvélemény-kutatások alapján többségünk 11 évet tölt el munkahelyén élete során. Azoknak, akik utálják a munkájukat, meglehetősen frusztráló lehet ez a felismerés. Nem kell igazgatónak lenni, sem vezetőnek, hogy kellemesebbé varázsold munkahelyed környezetét.

Kezdd el saját magaddal, esetleg saját csapatodon belül, majd próbálj meg változtatni szélesebb körben.

[/wc_box]

„Egy kis mozgás senkinek sem árt”

Az irodai munka szuper dolog. Annak ellenére, hogy kinn olvad az aszfalt, vagy hóvihar tombol, te mindig a számítógép mögött ülsz, iszod a kávédat vagy teádat, zenét hallgatsz, írsz valamit, kollégáddal csetelsz, vagy éppen egy céges skype hívás résztvevője vagy.

Mégis, az ember most többet kínozza testét, mint bármikor a múltban. Leginkább a hátunk sínyli meg ezt az életformát. Mi ügyfélszolgálati tornának hívjuk, de igazából annyit jelent, hogy fejtetőtől derékig elvégzünk 3-4 óránként egy pár perces gyakorlatot. Kezdjük is egy fejmasszázzsal:

Tetőtől talpig
Tetőtől talpig

Hozz létre céges könyvtárat

Ha olyan munkahelyed van, ahol támogatják az önképzést, hatalmas szerencséd van. Ebben a szerencsében nekünk is részünk van, így minden hónapban 2 munkatársunk – a cég számlájára – rendelhet tetszés szerint kiválasztott könyvet, folyóiratot. A mienk most így néz ki (regénytől, szakkönyvig minden megtalálható), Wiki meg is mutatja:

Céges könyvtár

Csökkentsd a meetingek számát

Azt mondják, a túl sok meeting árt. Túl sok produktív időt vesz igénybe, így azok számát érdemes akár drasztikusan is csökkenteni. Mi a gyűlések többségét megszüntettük, és csak a legnagyobb projektek idején találkozunk rendszeresen, vagy egyedi igény esetén szükség szerint. Néhányunk kizárólag heti egy napot szán találkozókra, hogy a hét többi napján jobban tudjon koncentrálni a munkájára.

Csak kevés rosszabb dolog létezik, mint úgy indulni el az irodába, hogy tele vagyunk stresszel és szorongással. Szerencsére sok egyszerű megoldás jöhet számításba (a felmondást leszámítva), amellyel a 4 fal között eltöltött 8 órát kellemesebbé tehetjük. Elárultuk, mi mit teszünk annak érdekében, hogy jobban érezzük magunkat az irodában.

Na de mi a helyzet veletek? Van pár jó tanácsod, hogyan legyünk boldogabbak munkahelyünkön?

UI: néhány könyvünk a sok közül, a teljesség teljes igénye nélkül

könyvek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük