Kategóriák
Ötletek és tippek Tech

Hol találhatsz minőségi betűtípusokat honlapod számára?

Betűtípusok – Igazán jó minőségűeket találni nem is olyan egyszerű feladat. A jobbak általában túlárazottak, míg az ingyenesek között turkálni olyan, mint Gucci-t keresni a használtruha-boltokban. Idegőrlő. És még nem is említettük a licenccel kapcsolatos tudnivalókat. Épp ezért összegyűjtöttünk pár forrást, ahol remek betűtípusokat tölthetsz le, teljesen ingyen vagy baráti áron.

Behance

A Behance honlapján dizájnerek portfólióit találod meg a világ minden tájáról. Inspirációt szerezhetsz ezen honlapon, de le is töltheted a neked tetsző betűtípusokat akár kereskedelmi célokra is, és mindezt teljesen ingyen.

1001 Fonts

Ismert és kedvelt forrása a letölthető betűtípusoknak. Az 1001 előnye – amiről az elnevezése is árulkodik – hogy hatalmas adat- és felhasználóbázissal rendelkezik. Mivel szívesen alkotnak véleményt a felhasználók, már a letöltés előtt megtudhatod, érdemes-e letölteni az adott betűtípust. A keresés során ne felejtsd el kipipálni az “Only view fonts that are free for commercial use” opciót, így elkerülheti a csalódást, amikor kiderül, mennyibe is kerül a kiválasztott betűtípus!

Google Fonts

Igen, a Google Fonts nem számít újdonságnak, de nélküle ez a lista biztosan nem lenne teljes. A Google Fonts keretén belül minden betűtípus teljesen ingyenes, akár kereskedelmi célokra is, és “open source” jellegének köszönhetően testreszabhatók. Hátránya, hogy a kategóriák túl általánosak, és eltarthat egy ideig, amíg megtalálod az igazit.

Font Squirrel

Bár sokkal kisebb választékkal rendelkezik, mint az előző weboldalak, itt csak top minőségű és egyedi betűtípusok várnak rád. Nem kell szűrni a találatokat kereskedelmi célú felhasználhatóság szerint. Minden betűtípus ingyenes. Vagyis, mégsem mindegyik. Ha a jobb oldalsávban rákattintasz az “Almost free” opcióra, csúcsminőségű betűtípusokat találsz nagyon kedvező áron.

Creative Market

A Creative Market dizájner eszközök online piactere. Heti szinten 6 különböző terméket kínál ingyenesen, s ezek között néha betűtípusok is megtalálhatók. A letöltésre viszont csak korlátozott idő áll rendelkezésre. Bővítsd betűtípusaidnak tárházát a Creative Market-ről szerzett fontokkal!

HypeForType

A HypeForType több mint 25 000 betűtípust kínál. A honlap áttekinthető, és a jól felépített kategóriáknak köszönhetően könnyen és gyorsan rátalálhatsz a neked tetsző betűkre. Több közülük ingyenes, ám a fizetősek sem döntenek anyagi csődbe!

Free Font Manifesto

Az open source a jövő, s ezt a Free Font Manifesto dizájnerei is így gondolják. Ez a mozgalom egyre több olyan rajongóval rendelkezik, akik munkájukat ingyen osztják meg másokkal. Ha eredeti betűtípust keresel, jó helyen jársz.

Fontennium

Az elmúlt évszázadok hangulatát idéző betűtípust keresel? Keresd fel a Fontennium honlapját. Bár az adatbázis nem a legnagyobb, szinte azonnal megtalálhatod a kívánt betűtípust.

DaFont

Ez az oldal valószínűleg nem lesz túl megnyerő UX szakemberek számára. A gyorsabb navigáció érdekében először válassz kategóriát, kattints a “more options”-ra, majd válaszd ki a “100% free” és a “public domain” lehetőségeket. Jutalmad egy hatalmas betűtípus-választék lesz.

Font Space

A DaFonthoz hasonlóan nagy adatbázis. Bár a weboldal valamivel barátságosabbnak tűnik, a navigáció nekik sem sikerült túl jól. Kattints a “Browse” opcióra, válassz ki a specifikus kategóriák közül egyet, kattints a szűrőre, és válaszd ki az “Only show commercial-use fonts” lehetőséget, majd kattints az “apply” gombra. Tényleg “user friendly”.

Te hol töltöd le kedvenc betűtípusaidat? Írd meg kommentben, és mi frissítjük a listánkat a legjobb példákkal!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük