Kategóriák
Ötletek és tippek Tech

Ingyenes források honlapodhoz

Minden programozónak, webdesignernek és marketingesnek megvannak a kedvenc forrásai az internet világában. Inspirációt szereznek, tanulnak belőlük, s gyakran alkalmazzák a már létrehozott ingyenes sablonokat, kódrészleteket vagy grafikákat. Miért kellene újra feltalálni a kereket, ha már létezik?

Összeállítottuk a legismertebb honlapok listáját témakörökre bontva, hogy megkönnyítsük számodra egy új honlap megalkotását.

Prototyping

A honlap prototípusának megalkotása időpocsékolásnak tűnhet. A honlapterv létrehozásával azonban egy csomó hibát kiküszöbölhetünk, amelyek eltávolítása a jövőben nem kevés pénzbe kerülhet. A prototípus megmutatja a honlap megjelenését, tartalmát és funkcionalitását anélkül, hogy egy teljes értékű weboldalt kéne programozni.

Források:

marvelapp.com

invisionapp.com

concept.ly

www.pixate.com

atomic.io

figma.com

HTML, CSS, JS

Ha tisztában vagy a webprogramozás alapjaival, biztosan díjazni fogsz néhány gyors tippet és trükköt. Ezek hatalmas mennyiségben érhetők el az interneten. Élj a tapasztalt programozók által kínált “gratis” szolgáltatásokkal, használd fel ingyen a különböző kódrészleteket, és tanuld meg alkalmazni a legújabb trendeket.

Források:

stackoverflow.com

frontendfront.com

tympanus.net/codrops

codyhouse.co

codepen.io

echojs.com

codemyui.tumblr.com

sitepoint.com/versioning

littlesnippets.net

imagehover.io

html5up.net

Színsémák

A megfelelő színkombináció kiválasztása egy új honlap esetében nem egyszerű feladat. Szerencsére léteznek erre szakosodott honlapok, amelyek létrehozzák az optimális színkombinációt.

Források:

colorhunt.co

coolors.co/browser

materialpalette.com

color.adobe.com/explore/most-popular

colorcrush.cc

colovely.nofach.com

lolcolors.com

Fényképek és képek

A szép képek képviselik a honlapot különböző előnézetek esetében, közösségi hálózatokban való megosztáskor és nem utolsó sorban az adott honlapon is. Tekintsd meg a legismertebbeket felsoroló listát alul, vagy olvasd el az erről szóló blogbejegyzésünket arról, hol tölthetsz le képeket teljesen ingyen.

Források:

unsplash.com

pexels.com

stocksnap.io

visualhunt.com

librestock.com

pixabay.com

isorepublic.com

gratisography.com

negativespace.co

freenaturestock.com

allthefreestock.com

pikwizard.com

Betűtípusok

Ha szeretnéd, hogy a látogatók jól érezzék magukat honlapodon és szívesen olvassák annak tartalmát, a címek, alcímek, idézetek és egyéb szövegek esetében a betűtípusok kombinációjának helyes kiválasztása is fontos tényező. A választás során igénybe veheted az erre szakosodott honlapok segítségét, ahol a betűtípusok ingyen letölthetők.

Források:

fontsquirrel.com

google.com/fonts

theleagueofmoveabletype.com

dafont.com

losttype.com

usemodify.com

Ikonok

A listáról nem hiányozhatnak a menü, a láb-, ill. fejléc és a gombok ikonjai. Válassz ki egy teljes készletet a felsorolt honlapok egyikén, és egységesítsd honlapod stílusát!

Források:

thenounproject.com

iconstore.co

design.google.com/icons

fontawesome.io/icons

iconmonstr.com

icons8.com

flaticon.com

iconfinder.com

PSD

Számos, “freebies”-t tartalmazó honlapot is érdemes meglátogatni. Kínálatukban megtalálhatók különböző honlapelemek, e-mail sablonok, mockup-ok, sőt akár kész webdesign is.

Források:

psdrepo.com

psddd.co

365psd.com

freebiesbug.com/psd-freebies/

madebyvadim.tumblr.com

freepik.com

HTML5 UP

templated.co

Bootstrap

A Bootstrap egy vizuális felületet létrehozó rendszer, amely magába foglalja a HTML-t, CSS-t és a JavaScriptet. A Bootstrap kezdők számára épp úgy alkalmas, mint haladóknak. Lehetővé teszi a honlap összerakását úgy, mint egy kirakóst – rengeteg kész elemet tartalmaz, amelyeket egyszerűen csak be kell illeszteni a kódba.

Források:

bootswatch.com

startbootstrap.com

bootsnipp.com

pingendo.com

bootstrapicons.com

blacktie.co

SEO

A Google Analytics mellett számos speciális eszköz áll a SEO szakemberek rendelkezésére. Vess egy pillantást az alul felsorolt honlapokra, és lehet, hogy pár nap alatt már előkelő pozícióban jelenik meg honlapod a keresőkben.

Források:

moz.com/tools

semrush.com

similarweb.com

buzzsumo.com

supple.com.au/tools/google-review-link-generator

Képszerkesztők

A képek alapvető szerkesztéséhez nincs feltétlenül szükséged Photoshopra. Az alul felsorolt online eszközök segítségével bármilyen képet módosítani, szerkeszteni tudsz.

Források:

tinypng.com

compressor.io

kraken.io

imageoptim.com

smushit

canva.com

pixlr.com

Marketing

Hol keresnek inspirációt és tippeket a marketingesek? Valójában mindenhol. Igaz, léteznek olyan oldalak, amelyek több remek terméket és útmutatót mutatnak be naponta.

Források:

usepanda.com

producthunt.com

betalist.com

growthhackers.com/

marketingstack.io

contentmarketingstack.co

supple.com.au/tools

Természetesen, ez a lista sosem lehet teljes. Biztosan több dologról is megfeledkeztünk, vagy csupán még nem ismerjük őket. Szívesen vesszük, ha megosztjátok velünk kedvenc forrásaitokat a hozzászólásokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük