Irodai monológ – Zene, zene, zene


 • Share on Google+

füles :)Rengeteg kihívást tartogat egy nagy, közös légtérrel rendelkezõ iroda. Például, bár elsõre annak tûnik, mégsem magától értetõdõ a zenehallgatás kérdése.

A mostani Lantenek mind különbözõ zenestílus kedvelõi – az ambienttõl a gitáros-éneklõs zenéig, az ír népzenétõl a pszichedelikus trance-ig, a Béla Spears-tól a Kaláka Együttesig minden irányzat képviselteti magát.

Nehéz egyetérteni a számok hallgatásának ciklikusságában is – Józsi sokezer szám közül az aktuális zenelejátszóra bízza a véletlenszerû választást, Bence hosszú évek óta ugyanazokra az együttesekre és számokra esküszik (7 év együttlakás után egészen megszerettem ezeket a számokat, meg lassan kívülrõl tudom az összes dalszöveget :)). Rémusz, Roland és Kalmár zenegyûjtõk, gyakran a fülhallgatójukba burkolóznak, Pali zenéiben nem tudtam még felfedezni az ismétlõdést 🙂 a zúzósabb zenék egymástól elkülönítése sosem volt erõsségem.

Mivel Bence hallása az ügyfélszolgálat mûködõképessége szempontjából központi szerepet játszik (különben ki venné fel a telefonokat?) övé a központi hangsugárzás joga 🙂 Ha nem tetszik a zene, amit játszik, vagy sokan vagyunk és sok a munkához kötõdõ beszélgetés, akkor meg füles fel. Az egyetlen probléma, hogy ilyenkor tényleg nem hallunk semmit, szóval valamelyik üzenetküldõn kell átszólni a szoba másik végében ülõ embernek, ha igényt tartunk a figyelmére.

A mostani bejegyzés apropója, hogy egy kedves ismerõsöm, Knight a figyelmembe ajánlotta a www.pandora.com oldalt, ahol egy zeneszám, vagy elõadó nevét beírva ahhoz hasonló, stílusban közel álló zenék indulnak el egy webrádión. Zseniális ötlet. Fel is küldöm az irodai levlistánkra, kíváncsi vagyok, változnak-e a zenehallgatási szokásaink 🙂

 • Andris
  Válasz
  Szerző
  Andris

  Elfelejtettem hozzátenni, hogy Kalmár néha énekel 🙂 Remek hangja van, egyúttal valami egészen kivételes módon nem tudja semmilyen számnak a szövegét, amit épp elõad 🙂

 • Isti
  Válasz
  Szerző
  Isti

  Kalmárt így szeretjük már régóta 🙂

  Egyébként ez nekem jobban bejött mint a Pandora:
  http://www.last.fm/
  igaz, le kell hozzá tölteni a playert..

  (Unatkoztam munka közben és ide jutottam 🙂

 • Szõcs Edina
  Válasz
  Szerző
  Szõcs Edina

  pandora rulez 🙂

 • Markert Laci
  Válasz
  Szerző
  Markert Laci

  nagyon fasza ez a pandora.com, ezer hála!

 • Markert Laci
  Válasz
  Szerző
  Markert Laci

  (de rosszul jár az óra, mert 7 múlt, nem 6.)

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..