Kezdőoldal > Tárhely > SSL > SSL tanúsítvány beállítása

SSL tanúsítvány beállítása

SSL tanúsítvány a webbiztonság alapköve. Az SSL tanúsítvány lehetővé teszi, hogy a szerver és kliens oldal vagyis a weboldal és látogató böngészője titkosítva kommunikáljon, ezzel megakadályozva, hogy egy harmadik fél adatlehallgatással vagy adatismétléssel módosítsa feltörje weboldalát. Ezen kívül a tanúsítvány segít, hogy a Google megbízhatónak jelölje weboldalát és a keresési listában előrébb sorolja.

A lenti leírásban megmutatjuk, hogyan állíthat be SSL tanúsítványt weboldalához.

1. Jelentkezzen be a WebAdminba a https://admin.webonic.hu/ alatt.

2. A szolgáltatások alatt válassza ki az érintett domaint, majd kattintson a Weboldal hivatkozásra, ezek után pedig az SSL tanúsítványok hivatkozásra.

3. Majd kattintson az Új tanúsítvány létrehozás/hozzárendelése gombra, ezek után pedig a saját tanúsítvány fülre, majd adja meg a tanúsítvány adatait a megfelelő mezőkbe.

Ezen kívül lehetősége van ingyenes Let's Encrypt tanúsítványt is beállítania az Új Let's Encrypt tanúsítvány fül segítségével. 

Milyen SSL tanúsítványt válasszon?

Ha személyes weboldallal rendelkezik csak, abban az esetben elegendő egy ingyenes Let's Encrypt tanúsítvány. Ha egy webshoppal vagy más bejelentkező felülettel rendelkező oldallal rendelkezik, akkor ajánljuk a standard SSL tanúsítványunkatEz a tanúsítvány automatikusan beállításra kerül vásárlás után. Amennyiben számos vagy számtalan aldomainnel rendelkezik, ebben az esetben a Multi SSL-t vagy a Wildcard SSL tanúsítványunkat ajánljuk, ami több vagy korlátlan aldomainre szól.

SSL vásárlás menete a Webonic-nál

  • A tanúsítvány hitelesítése és elkészítése automatikus folyamat, amennyiben az érintett doamin a mi névszervereinket használja. 
  • Amennyiben a weboldala nem a mi névszervereinket vagy webszervereinket használja, rendekés után kapni fog egy üzenetet a további teendőkkel, ez általában egy CNAME rekord beállításról fog szólni, amit a kiküldött elvélben részletsebben leírunk.

Let's Encrypt tanúsítvány

  • Alapvetően ingyenes, egyszerű SSL tanúsítvány, ami rendszerünkben 1 kattintással aktiválható a kiválasztott domainhez, aldomainhez.
  • A Let's Enrypt tanúsítvány alapvetően 3 hónapra szól, de rendszerünk egyedűlálló módon 1 éven keresztül automatikusan meghosszabbítja. 
  • A tanúsítvány elkészítésének az alapfeltétele, hogy az érintett domain A rekordja ránk mutasson.
  • Az alábbi módon tudod a Let's Encrypt tanúsítványt aktiválni.

Másik szolgáltatónál vásárolt tanúsítvány telepítése.

  • Ha másik szolgáltatónál vásárolt korábban SSL tanusítvány és nálunk szeretné használni, ebben az esetben szüksége lesz a tanúsítvány adataira, Cerificate chain (tanúsítvány lánc), Certificate (tanúsítvány), Private key (privát kulcs).
  • Ezen adatok meglétében be tudja állítani a tanúsítványát a szerverünkön a WebAdmin segítségével.

Másik szolgáltatónál vásárolt SSL tanúsítvány telepítése

Amennyiben nálunk vásárolt SSL tanúsítványt annak a telepítése automatikusan megtörténik. Ha egy másik szolgáltatónál vásárolt SSL tanúsítványt ez esetben is be tudja állítani szerveünkön az alábbi adatok meglétével:

Private key (privát kulcs)

Ez a Ön saját privát kulcsa amit a titkosításhoz használ. Ezt jelenlegi SSL szolgáltatójától tudja elkérni vagy, akkor kapta meg mikor az SSL-hez tartozó .csr fájlt legenerálta. A privát kulcsot mindig tartsa biztonságos helyen.

Certificate (tanúsítvány)

Ez információt tartalmaz Önről a domainjéről a vállalkozásáról, az SSL adatait tartalmazza, a tanúsítvány a privát kulccsal lett titkosítva. Ezt a tanúsítványt az SSL szolgáltatóját kapta meg vagy kérheti el általában .crt fájl formátumban.

Certificate chain (tanúsítvány lánc)

Minden böngésző adatokat tárol, ahhoz, hogy egy SSL tanúsítványt a böngészője megbízhatónak találjon szüksége lesz egy tanúsítvány láncra, hogy az SSL származását igazolja, ezt Certificate chain (tanúsítvány lánc)-nak hívják, amit az SSL szolgáltatója biztosít Ön számára.

Átirányítás HTTPS-re:

Annak érdekében, hogy a weboldala és látogatok mindig titkosított HTTPS csatornán kommunikáljanak szüksége lesz a megfelelő átirányításra, amit általában a .htaccess fájl megfelelő szerkesztésével érhet el. Az alábbi hivatkozás segít a HTTPS átirányítás létrehozásában.