Kezdőoldal > Webadmin > Szolgáltatások áthelyezése más felhasználói fiókba

Szolgáltatások áthelyezése más felhasználói fiókba

A Szolgáltatás tulajdonosváltása opció segítségével a megrendelt szolgáltatásait egy másik felhasználói fiókba helyezheti át. Az áthelyezés után az eredeti tulajdonos már nem jogosult a szolgáltatás kezelésére.

Ennek menete:

1. Jelentkezzen be a WebAdmin felületre.

2. A jobb felső sarokban kattintson a felhasználónevére.

3. Ezek után válassza a beállítások lehetőséget a lenyíló menüből.

4. A megjelenő bal oldali listában kattintson a "Szolgáltatás tulajdonosváltása" menüpontra.

5. Adja meg az új tulajdonos felhasználó nevét - loginját.

6. Válassza ki az átruházandó szolgáltatást.

7. Kattintson a "Változási igény beküldése" gombra.

A kérés megerősítése után a szolgáltatás átkerül az új felhasználó fiókjába. A megerősítésre 14 nap áll rendelkezésre.

Fontos tudni, hogy az adminfelületen csakis együtt lehet átmozgatni az összekapcsolt szolgáltatásokat, tehát a domaineket és a hozzájuk tartozó extra szolgáltatásokat, tárhelyeket külön már nem lehetséges áthelyezni másik felhasználó alá.
Így, ha például egy domaint át szeretne helyezni másik felhasználó alá, és ez a domain hozzá van csatolva egy tárhelyhez, akkor két lehetősége van:

1. le kell választania a domaint a tárhelyről (ezzel elveszik a tartalom is), vagy
2. a tárhelyet és az azon lévő összes domaint áthelyezi az új felhasználó alá.

Ha pedig egy tárhelyet szeretne átadni másik felhasználónak, azzal az arra felvett összes domain név szolgáltatás is átmozgatásra kerül.

A felületen van lehetőség továbbá úgy átadni egy tárhelyet, hogy annak teljes tartalmát törölje a rendszer, vagyis az új tulajdonoshoz egy üres tárhely kerüljön.