fbpx
 1. Home
 2. The Hosting
 3. A 96 MB-nál nagyobb adatbázisok importálása
 1. Home
 2. Adatbázis
 3. A 96 MB-nál nagyobb adatbázisok importálása

A 96 MB-nál nagyobb adatbázisok importálása

Abban az esetben, ha egy 96 MB-nál nagyobb adatbázist szeretne feltölteni, a phpMyAdmin felületen egy maximális fájl feltöltés méret korlátozásba (96 MB) fog ütközni, viszont külső kliens segítségével megkerülhető a korlátozás. Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan lehet ezt a korlátozást feloldani.

Windows
 
Egy MySQL kliensre lesz szüksége, amelyben beállítja az adatbázis szerverrel való kapcsolatot és ezután feltölti az adatbázist. Ehhez az egyszerű feladathoz elegendő az ingyenes HeidiSQL program, amely jelenlegi változatát a következő linken töltheti le: http://www.heidisql.com/download.php
 
A sikeres telepítést követően az adatbázis szerverrel való kapcsolatot szükséges beállítani:
 • Az egyes weboldalak adatbázis csatlakozásához szükséges összes adatot megtalálja a WebAdmin felület, Adatbázis menüpontján belül.
 • A mi esetünkben a nagy_db adatbázishoz kapcsolódunk a nagy_db felhasználóval, amely egy MariaDB 5.5 adatbázis (tehát a port 3310).
 • A HeidiSQL indítása után kattintson az új → Session in root folder gombra, adja meg az adatbázis hozzáférési adatait és kattintson a Megnyitás gombra
 • A megnyitott ablakban láthatjuk az adatbázist és annak tábláit, ha ezek létre vannak hozva
 • Válassza ki a Fájl → Load SQL File lehetőséget, vagy használja a ctrl + O billentyűkombinációt és válassza ki azt az SQL fájlt, amelyet szeretne feltölteni, valamint hagyja jóvá a feltöltést.
 
Debian/Ubuntu Linux
 
Linuxban is el lehet indítani a HeidiSQL programot Wine környezetben. Belépés után kövesse a fenti lépeseket. Sokkal hatékonyabb viszont a konzol kliens használata közvetlenül MySQL-ből, amelyet a parancssor elindítása után a következő parancssal telepíthet:
 
sudo apt-get install mysql-client-5.5
 
Az adatbázis feltöltés szintaxisa a következő:
 
mysql -h adatbázis.szerver.címe -P port -p -u adatbázis_felhasználó adatbázis_név /útvonal/az/sql/fájlhoz.sql
 
A mi esetünkben a parancs a következő:
 
mysql -h db55.webonic.hu -P 3310 -p -u nagy_db nagy_db < dbmentes.sql
 
Az adatbázis jelszavának megadását követően elindul az adatbázis feltöltés. Az esetleges hibák a parancssorban kerülnek kiírásra. Az adatbázis feltöltése után a konzol kliens, vagy a phpMyAdmin segítségével ellenőrizheti le a tartalmát.
 

Updated on 6. március 2019

Hasznos volt ez a cikk?

Related Articles

Szüksége van segítségre?
Nem talált választ a kérdésére? Vegye fel a kapcsolat ügyfélszolgálatunkkal.
Kapcsolat felvétele