fbpx
  1. Home
  2. SSL Tanusítvány
  3. Átirányítás HTTPS-re

Átirányítás HTTPS-re

A WebAdmin felületen keresztül elérhető „Átirányítás HTTPS-re” funkció, ami arra “kényszeríti” webhelyét, hogy mindig HTTPS-en keresztül töltse be. Egy kattintás, szinte azonnal.

Aktiválás

A HTTPS-re történő átirányítást a domain web-beállításaiban találja meg

  1. Jelentkezzen be a WebAdmin felületen.
  2. Válassza ki a szolgáltatások menüben a kívánt domain nevet .
  3. Bal oldalon a weboldal>szolgáltatások menüpontjában kattintson a szolgáltatásnál látható Szerkesztés gombra .

Az aktiválás után a HTTP-> HTTPS átirányítás közvetlenül a szerveren lesz beállítva . Miután megadta a címét a böngészőben, pl.: webonic.hu webhelye automatikusan betöltődik a HTTPS-en keresztül – pl.: https://webonic hu.

Aktív SSL tanúsítvány

A HTTPS megfelelő működéséhez aktív SSL-tanúsítvánnyal kell rendelkezni . Az ingyenes Let’s Encrypt Alapértelmezés szerint automatikusan aktiválódik domain hozzáadása után.

A HTTPS átirányítási funkció aktiválása WebAdmin környezetben.

Vegyes tartalom

A böngésző a HTTPS-átirányítás bekapcsolása után is jelenthet problémákat, különösen vegyes tartalom esetén (ENG: mixed content). Ez azért van, mert a weboldal HTTPS-en keresztül van betöltve, de HTTP-n keresztül betöltött tartalmat is tartalmaz.

A leggyakoribb ok a bejegyzések/oldalak törzsében található képek . A tartalomkezelő rendszerek, köztük a WordPress, a kép abszolút URL-jét tárolják a tartalomban , például:

http://kralhory.online/wp-content/uploads/2013/03/man-of-steel-150x150.jpg

Ezek az abszolút URL-ek nem változnak a HTTPS-en sem a HTTPS-re történő átirányítás aktiválása után (ez a szerveren történik), sem az alapvető webhelycím megváltoztatása után a WordPress beállításaiban (http://domain.tld -> https://domain.tld) .

Google nem biztonságos webhely-riasztás

Megfelelő megoldások:

  • További átirányítás .htaccess fájlon keresztül
  • A beépülő bővítmények aktiválása, (pl.: Really Simple SSL) , ami megváltoztatja az adatbázisban található összes HTTP hivatkozás URL-jét.

Updated on 11. szeptember 2020

Hasznos volt ez a cikk?

Related Articles

Szüksége van segítségre?
Nem talált választ a kérdésére? Vegye fel a kapcsolat ügyfélszolgálatunkkal.
Kapcsolat felvétele