fbpx
  1. Home
  2. SSL Tanusítvány
  3. SSL tanúsítvány beállítása

SSL tanúsítvány beállítása

SSL tanúsítvány a webbiztonság alapköve. Az SSL tanúsítvány lehetővé teszi, hogy a szerver és kliens oldal vagyis a weboldal és látogató böngészője titkosítva kommunikáljon, ezzel megakadályozva, hogy egy harmadik fél adatlehallgatással vagy adatismétléssel módosítsa feltörje weboldalát. Ezen kívül a tanúsítvány segít, hogy a Google megbízhatónak jelölje weboldalát és a keresési listában előrébb sorolja.

Milyen SSL tanúsítványt válasszon?

Ha személyes weboldallal rendelkezik csak, abban az esetben elegendő egy ingyenes Let’s Encrypt tanúsítvány. Ha egy webshoppal vagy más bejelentkező felülettel rendelkező oldallal rendelkezik, akkor ajánljuk a standard SSL tanúsítványunkat. Ez a tanúsítvány automatikusan beállításra kerül vásárlás után. Amennyiben számos vagy számtalan aldomainnel rendelkezik, ebben az esetben a Multi SSL-t vagy a Wildcard SSL tanúsítványunkat ajánljuk, ami több vagy korlátlan aldomainre szól.

SSL Tanusítvány telepítése

A lenti leírásban megmutatjuk, hogyan állíthat be SSL tanúsítványt weboldalához.

1. Jelentkezzen be: WebAdmin

2. A szolgáltatások alatt válassza ki az érintett domaint, majd kattintson a Weboldal hivatkozásra, ezek után pedig az SSL tanúsítványok hivatkozásra.

3. Majd kattintson az Új tanúsítvány létrehozás/hozzárendelése gombra, ezek után pedig a saját tanúsítvány fülre, majd adja meg a tanúsítvány adatait a megfelelő mezőkbe.

Ezen kívül lehetősége van ingyenes Let’s Encrypt tanúsítványt is beállítania az Új Let’s Encrypt tanúsítvány fül segítségével.

Másik szolgáltatónál vásárolt tanúsítvány telepítése.

  • Ha másik szolgáltatónál vásárolt korábban SSL tanusítvány és nálunk szeretné használni, ebben az esetben szüksége lesz a tanúsítvány adataira, Cerificate chain (tanúsítvány lánc), Certificate (tanúsítvány), Private key (privát kulcs).
  • Ezen adatok meglétében be tudja állítani a tanúsítványát a szerverünkön a WebAdmin segítségével.

SSL-tanusítvány aktiválása

Annak érdekében, hogy a weboldala és látogatok mindig titkosított HTTPS csatornán kommunikáljanak szüksége lesz a megfelelő átirányításra, amit általában a .htaccess fájl megfelelő szerkesztésével érhet el.

.htaccess fájl használatával:

Másolja be az alábbi parancsot a web mappában lévő .htaccess fájl legtetejére. Amennyiben nincsen ilyen nevű fájl, hozza létre.

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !=https
RewriteRule ^.*$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [L,R]

Tartalom kezelő rendszerben plugin segítségével:

var $live_site = 'https://www.domainneve.hu';
Updated on 5. február 2019

Hasznos volt ez a cikk?

Related Articles

Szüksége van segítségre?
Nem talált választ a kérdésére? Vegye fel a kapcsolat ügyfélszolgálatunkkal.
Kapcsolat felvétele