fbpx

WebScan használata

Sajnos a weboldalak támadás, feltörés áldozatává válhatnak, régi, elavult tartalomkezelő rendszer (CMS) vagy egyéb biztonsági rés miatt. Ez legtöbbször a weboldalról való spam levelek kiküldésével járhat, de előfordul igen gyakran, hogy az érintett weboldal lelassul, betöltési ideje megnövekszik, nem jelenít meg megfelelően tartalmat, hibaüzenetet ír ki vagy egyáltalán nem jelenít meg tartalmat.

Amennyiben Ön szerint a weboldala fertőzött ajánlott  az általunk fejlesztett WebScan-ert lefuttatni a tárhelyén, amit az alábbi lépésekkel tehet meg:

  • Jelentkezzen be a WebAdmin felületére
  • Válassza ki az érintett domaint (a WebScan az egész domainhez kapcsolt tárhelyet át fogja nézni)
  • Bal oldali menüben kattintson a Weboldal majd a Vírus szkenner hivatkozásra
  • Ezek után kattintson a WebScan ellenőrzés indítása gombra (Ez a folyamat eltarthat egy kis ideig, a tárhelyen tárolt adatok és adatbázisok mennyiségétől függően)

A WebScan futási ideje alatt nyugodtan folytathatja a WebAdmin-ba elkezdett folyamatait, feladatait. Miután lefutott a WebScan, az eredményeket a Vírus szkenner oldalon jeleníti meg, domainekre lebontva. Ezen kívül a WebScan ellenőrzi a WordPress tartalomkezelő rendszer verzióját és figyelmeztetést ad erre vonatkozólag.

WebScan programunk egyenlőre béta állapotban van így előfordul, hogy nem talál meg minden lehetséges kártékony kódot vagy esetleg téves riasztást ad. Amennyiben részletesebb keresést szeretne úgy azt a support@webonic.hu címen kérheti, kártékony kódelemzésre pedig webfejlesztőjétől, rendszergazdájától kaphat segítséget.
Updated on 5. február 2019

Hasznos volt ez a cikk?

Related Articles

Szüksége van segítségre?
Nem talált választ a kérdésére? Vegye fel a kapcsolat ügyfélszolgálatunkkal.
Kapcsolat felvétele