Kategóriák
Fejtágítás Ötletek és tippek Tech

7 elkerülhető WordPress-es hiba

A WordPress minden kétséget kizáróan az egyik legnagyobb tartalomkezelő rendszer. Jelenleg a világhálón megtalálható összes weboldal több, mint 30%-a WordPress-es, és a többi platformhoz képest az éves növekedés itt a legnagyobb. Ezen kívül a WordPress piaci részesedése majdnem eléri a 60%-ot, ami azért nagy szó, mert a maradék 40% több száz másik rendszer között van elosztva.

A WordPress népszerűsége töretlen, éppen ezért választják egyre többen ezt a platformot saját weboldaluk létrehozásához. Ebben a cikkünkben 7 olyan WordPress-es hibát fogunk bemutatni, amik könnyen elkerülhetőek, de akár végzetesek is lehetnek, ha elkövetjük őket.

1. Ha nem találsz jó tárhelyet

A domain név után a tárhely szolgáltató a legfontosabb komponens a weboldal felépítésében. A hosting választást nagyban befolyásolja, hogy milyen elvárásaid, illetve jövőbeni terveid vannak.

Amire mindenképpen figyelned kell:

  • Legyen megbízható,
  • Legyen optimalizált,
  • A legfontosabb elem a biztonság,
  • Megfelelő vevőszolgálattal rendelkezzen.

Ha Neked is fontos a gyorsaság és a biztonság, akkor válaszd a Webonic tárhely szolgáltatását!

2. Ha nem frissítesz rendszeresen

A WordPress főfájljai és témái rendszeresen frissülnek. Erre azért van szükség, hogy új funkciókat tudjunk használni, korábban felmerült problémákat ki tudjunk küszöbölni, és fokozzuk a biztonságot. Nagy hiba, ha kikerüljük ezeket a frissítéseket, hiszen kevésbé leszünk ellenállóak külső támadásokkal szemben, és a platform sem lesz teljesítmény orientált, ez pedig ahhoz vezethet, hogy instabillá válik a rendszer.

A frissítés megjelenése után célszerű egy kis időt várni, és elolvasni a többi felhasználó visszajelzését, de ne húzzuk el a dolgot! Minél hosszabb ideig várunk, hogy telepítsünk egy frissítést, annál nehezebb lesz a folyamat maga.

3. Ha hiányzik a biztonsági mentés stratégiája

Egy másik sokak által elkövetett WordPress hiba, ha hiányzik a rendszeres biztonsági mentés. A „van néhány biztonsági fájlunk” megközelítés nem a legmegfelelőbb hozzáálás. Szükség van biztonsági mentési stratégiára, egy egyszerűsített rutinra, amely biztosítja a webhely rendszeres biztonsági mentését.

A biztonsági stratégia egy olyan biztonsági funkció, amely megóvja a potenciális adatvesztést. Ennek pedig arra kell alapoznia, hogy a több biztonsági mentés, különböző helyeken vannak tárolva.

4. Ha nem veszed figyelembe a biztonsági szempontokat

Az online bűncselekmények sajnos mindennapos események, így nem árt alaposan felkészülnünk minden eshetőségre. Ha van lehetőségünk rá, akkor biztosítsuk fájljainkat, adatainkat, és igyekezzünk elkerülni, hogy weboldalunk támadható legyen. Az előző pontokban említett frissítések és a biztonsági mentési stratégia a legfontosabb eszközök, amikkel biztonságosabbá tudjuk varázsolni webhelyünket.

5. Ha hiányzik a teljesítmény-orientált megközelítés

Manapság a felhasználók rendkívül türelmetlenek. Az átlagos idő, amikor egy felhasználó hajlandó várni egy weboldal betöltésére, három másodperc alatt van. A 1 másodperces késleltetés a konverziók 7% -os csökkenését jelentheti, míg a 2 másodperces késleltetés 87% -os elhagyási arányt eredményezhet. Erről egy korábbi cikkünkben is beszámoltunk.

A tárhely szolgáltató, a bővítmények, a témák és frissítésük mind hozzájárulnak a betöltési sebességhez, így fontos, hogy kijavítsunk minden esetleges hibát ezekkel kapcsolatban és optimalizáljuk őket.

6. Ha rossz témát választasz

A weboldalunk gyakran az első benyomás vállalkozásunkról. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy olyan témát válasszunk, ami nemcsak tükrözi, mivel is foglalkozunk, de esztétikus is legyen. Ne vezessük félre a felhasználókat azzal, hogy a biznisznek teljesen ellentmondó témát használunk!

7. Ha nem dolgozol fejlesztővel, amikor segítségre van szükséged

Sok vállalkozó saját maga szeretne kézbe venni mindent, ami az online felülettel kapcsolatban felmerül. De ne feledjük, hogy mindenkinek csak két keze van, és az időnk és a tudásunk is véges! Azzal, ha outsource-oljuk a munkát időt takaríthatunk meg, és a stresszszintünket is jelentősen lejjebb vihetjük.

Érdemes tehát olyan emberrel együtt dolgozni, aki minden problémádra megoldást nyújthat. Választhatsz freelancer fejlesztőt, vagy felvehetsz valakit állandó munkatársként is. A legjobb, hogy van szabadságod, vannak lehetőségeid, és a döntés a Te kezedben van!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük