Kategóriák
Ötletek és tippek Tech

A legjobb alkalmazások szabadúszóknak

Szabadúszónak lenni csábítóan hangzik. Az emberek többsége úgy képzeli el, mint otthonról, pizsamában végezhető kényelmes munkát a legjobb főnökkel a nap alatt – saját magukkal. Ha már van némi tapasztalatod a freelancing-gel kapcsolatban, tudod, hogy ez nem ennyire egyszerű. Összegyűjtöttünk Nektek olyan alkalmazásokat és eszközöket, amelyek megkönnyítik szabadúszó létet.

oTranscribe

A hangfelvételek átírása az egyike azon feladatoknak, amelyet legszívesebben a “soha” mezőbe tennéd. Az oTranscribe valamennyire enyhítheti a transzkripcióból fakadó fájdalmat. Feltöltöd a hangfelvételt vagy beilleszted a YouTube videó URL-jét, s közvetlenül a honlap felületén írhatod át a hanganyagot. Az ESC-re kattintva bármikor megállíthatod a felvételt. Az oTranscribe ingyenes eszköz, ami nagyban megkönnyíti a szabadúszók életét.

CamScanner

Ne vesztegesd az idődet blokkok, számlák vagy szerződések szkennelésével. Elég, ha letöltöd telefonodba a CamScanner alkalmazást, amely pdf állományokat hoz létre a lefotózott dokumentumokból. Ezeket megoszthatod kollégáiddal vagy feltöltheted a saját felhődbe. Az alkalmazásnak van ingyenes alapverziója, a pro verzió ára már 4,99$. iOs, Android és Windows Phone készülékeken is elérhető.

Toggl

Az ügyfelek feladataival töltött időt nem kell manuálisan rögzíteni és számolgatni. A toggl mindent megcsinál helyetted. Elég, ha a munka kezdetekor elindítod az időmérőt. A hónap végén létrehozhatod az eltöltöltött órákat és az elvégzett feladatokat tartalmazó riportot. A toggl ingyenes alkalmazás, asztali verzióban is elérhető. A Pro verzió számos haladó funkcióval rendelkezik a team és projekt menedzsment keretein belül.

Evernote

Mindig legyenek nálad a jegyzeteid. Az Evernote több, egymással szinkronizált eszközön is alkalmazható. Jegyzetelj a konferencián, majd szerkeszd azt otthon a számítógépeden. Mindent egyszerűen és gyorsan megtalálsz. Sőt, a jegyzeteket megoszthatod ismerőseiddel, és olyan fotókat és weboldalakat is hozzáadhatsz az alkalmazáshoz, amelyeket később szeretnél megnézni.

Teux Deux

To-do lista nélkül egyszerűen nem megy. Sőt, a Teux Deux még szép dizájnnal is rendelkezik. Az egyes feladatokat napokra bontva állíthatod be, és ha valamire nem jutott időd, a Teux Deux azt automatikusan átteszi a következő napra. Ez az alkalmazás 3$-ba kerül havonta.

Mailstorm

A Mailstorm egy olyan alkalmazás, amely kitakarítja a postaládádat. Leiratkozik olyan hírlevelekről, amelyek téged már nem érdekelnek, és csoportokba sorolja az egyes leveleket azok tartalma alapján. A Mailstormmal sokkal hamarabb jutsz el a Zero inbox-hoz. A szolgáltatás 4,95$-tól érhető el havonta.

Red Pen

A dizájnereknek is fontos a visszajelzés. Már ha az ügyfél nem olyan stílusban fejezi ki magát, mint a “Nem tudom, valami nem stimmel, de nem tudom megmondani, mi az.” Töltsd fel a Red Pen alkalmazásba a kérdéses dizájnt, ezáltal a munkatársaid és az ügyfeleid is megjegyzéseket fűzhetnek minden egyes elemhez. Így óvhatod idegeidet, és időt is spórolhatsz. A Red Pen 20$-tól érhető el havonta.

A Te szabadúszó életedet melyik alkalmazás vagy eszköz teszi könnyebbé? Írd meg nekünk a hozzászólásokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük